Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2013 12:19:10

Podstata magistrátního převratu? Peníze

Podstata magistrátního převratu? Peníze

Tak jsme v Teplicích měli 859. zahájení lázeňské sezóny. Oslavy potrvají celý víkend a navzdory špatnému počasí to vidím na patnáctitisícovou účast.

Těžkou hlavu nám dělají jen sparťanští fanoušci, kteří přijedou v neděli podpořit své fotbalové borce. A do toho ten Kalousek na pražském magistrátu. No prostě hrůza.

Hybatelem toho, co se událo na magistrátu, jsou samozřejmě peníze, jako obvykle. Exprimátor Svoboda vyházel z městských firem hodně vlivných lidí, kteří mu to nikdy nezapomněli a chtějí mu to vrátit. Do toho snaha TOP 09 vyjít ze Svobodova stínu a motivy pro převrat jsou na světě. Myslím, že se velmi, ale velmi rychle ukáže, jestli je to izolovaná událost nebo je to Kalouskův signál, po němž bude následovat povalení koalice i na vládní úrovni. Divil bych se však, kdyby se ještě před řádnými volbami nechala ČSSD od Kalouska nalákat do této evidentní pasti a to jak na pražské, tak celostátní úrovni. Kalousek to totiž může kdykoli obrátit i proti nim. Copak si nepamatují na léta 2003-2005, kdy mával s jejich vládami a vydíral jejich politiky?

Já to vidím takto. Bývá zvykem, že nějaký stát vyhostí například tři diplomaty a dotyčná země na to reaguje vyhazovem stejného počtu zaměstnanců ambasády. Proč by premiér Nečas TOP 09 nemohl vyhodit z vlády třeba ministry Hegera, Kalouska, nebo tu družinářku Hanákovou. Vláda by zřejmě dovládla do voleb a možná by to tak bylo celkově lepší.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama