Jaroslav Kubera

Zemřel dne 20.1.2020 ve věku 72 let
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2016 6:32:00

Změní se pravidla pro novináře v Poslanecké sněmovně?

Změní se pravidla pro novináře v Poslanecké sněmovně?

Polská veřejnost si vynutila stažení nových pravidel, která měla nově platit pro novináře v polském Sejmu. Přitom tato opatření byla podobná, jaká se v tichosti zavedla i v dolní komoře českého parlamentu.

 Novináři se již delší dobu nesmějí pohybovat ve Sněmovně volně, jsou soustředěni v takzvaném „akváriu“ a do Jednacího sálu nemohou vůbec. Kvůli téměř identickým opatřením, která chtěl zavést Sejm, vznikla v Polsku málem ústavní krize. Opatření pak byla stažena.

Nevadí českým novinářům omezení, nebo jsou Poláci citlivější na svobodu médií?

Ať tak či onak, horní komora českého parlamentu poskytuje novinářům daleko větší svobodu než Poslanecká sněmovna. Česká televize například přímo z Jednacího sálu Senátu vysílá přímé vstupy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama