ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2016 8:37:00

Hlavním úkolem musí být nepovolovat v úsilí o stabilizaci našich občanů

Hlavním úkolem musí být nepovolovat v úsilí o stabilizaci našich občanů

Novoroční slovo starosty města Polička

Vážení čtenáři, milí spoluobčané,

dovolte mi v tomto krásném čase začínajícího nového roku Vám všem a každému jednomu z Vás poděkovat za celoroční práci pro Vaše rodiny a též i pro naše město.

Rok 2016 byl pro naše město rokem velmi dobrým, opět se mnohé podařilo nově vybudovat, případně pěkně opravit. Myslím, že jsme loňský rok nepromarnili a společnými silami dokázali pro naši Poličku zajistit mnoho užitečného.

Za zásadní stále považuji naši velkou vůli nevyčerpávat se zbytečným politickým handrkováním.  Trvalou snahou musí být naše síly spojovat ve prospěch dalšího všestranného rozvoje města.

V dnešním složitém a rychle se měnícím světě je stále více patrné, že kde se rozumně nespolupracuje a intrikuje, dochází k oslabování a je jedno, zda tomu je na úrovni státu, krajů, případně měst a obcí.

Hlavním úkolem dnešní doby musí být nepovolovat v úsilí o stabilizaci našich občanů. Nelze netečně přihlížet, jak nás každoročně ubývá a naší omluvou nemůže být ani skutečnost, že v některých městech lidí ubývá ještě výrazně rychleji.

Bohužel dnešní doba nepřeje dětem, kterých se rodí stále méně a rok 2016 bude v historii našeho města rokem s nejmenším počtem narozených dětí.

Ve spojení s dalším fenoménem současnosti, kdy se značná část naší talentované mládeže po absolvování vysokých škol nevrací zpět do rodného města, dochází ke snižování počtu zde žijících obyvatel.

Život a pokračování prosperity každého města je založen v nekonečné štafetě lidských generací. Bez potenciálu mladých lidí, bez využití jejich talentu a nadšení není a nebude možné naše města udržet na dobré úrovni.

Nemůže být většího úkolu a výzvy, než vytvářet další rozmanité pracovní pozice včetně možností dostupného bydlení s cílem udržet naše občany v Poličce.

Dovolte mi s velkou úctou poděkovat Vám všem za nelehké úsilí, kterým přispíváte k současné situaci, kdy má naše město nejmenší počet lidí bez práce a zároveň je velmi dobře nastartována další výstavba rodinných domků a připravena realizace bytových domů s 48 byty.

Přejme si, aby i nadále Polička byla krásným místem k životu. Městem, kde v přirozeném a odvěkém řádu vedle sebe společně žijí lidé všech generací a kde má jeden ke druhému úctu a respekt.

Vážení a milí spoluobčané, do nového roku Vám přeji především hodně zdraví, radosti a lásky.

Jaroslav Martinů
starosta města

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama