Jaroslav Zeman

  • SLK
  • Jablonec nad Nisou
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2017 20:08:00

Situace některých sportovních klubů nebo oddílů je tristní

Situace některých sportovních klubů nebo oddílů je tristní

Senátní podvýbor pro sport vyzývá dnes jmenovaného ministra školství Stanislava Štecha, aby urychleně řešil dotační tíseň způsobenou zastavením některých dotačních programů týkajících se podpory sportu.

Podvýbor pro sport dnes vyzval ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, aby v rámci neinvestičních programů MŠMT pro rok 2017 okamžitě vyplatilo zálohy ve výši 75 % dotačních prostředků poskytnutých v roce 2016, pokud dosud nebyly vyplaceny. „Situace některých sportovních klubů nebo oddílů je tristní. Neudělali nic špatného, přesto nedostali od ministerstva peníze, na které byli v minulých letech zvyklí. Dostávají se tak do stavu nouze, který bude pan ministr muset urychleně řešit,“ uvádí předseda podvýboru Jaroslav Zeman.

Podvýbor se zabýval také způsobem rozhodování o dotacích pro sport. Vyzývá ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy k vytvoření expertní komise v rámci poskytování dotací pro sport v novém složení tak, aby její složení bylo více vyvážené a mezi jejími členy zasedli mimo jiné také zástupci obou komor Parlamentu ČR, zástupci Svazu měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR a krajských samospráv. „Čelit nekontrolovanému vlivu lobbistů lze jedině nastavením průhledného systému, kde členové komise budou mít politický mandát a s ním i jasně danou politickou odpovědnost. Jen tak může být komise nezávislá,“ vysvětluje senátor Zeman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama