Jaroslav Zeman

  • SLK
  • Jablonec nad Nisou
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2016 23:30:54 - Stanislava Ďuranová

Modelový příklad pro samoživitelku

Dobrý den pane senátore, mohl by jste mi vypočítat modelový příklad pro samoživitelku se dvěma dětmi 8 let (ZŠ) a 21 let (VŠ)(s tím spojené náklady navíc za kolej, stravu a cestu domů)(výživné pobírám v průměrné částce podle tabulek)? Dokola se tu zabýváte rodinami, které mají malé děti a co my, co máme děti starší, které řádně a s vynikajícími výsledky ve škole studují? Mě moje práce zničila zdraví a teď, když s ČID nějakou práci najdu, tak mám problém ze zdravotních důvodů si práci udržet, protože zaměstnavatelé nerespektují můj zdravotní stav. Proč, když někdo chce pracovat, tak narazí na zaměstnavatelé, kteří i přes dotovaná místa vyhazují zdravotně postižené lidi? Proč, když po ukončení práce následuje byrokracie na úřadech s nezkušeným personálem a stejně je to k ničemu, protože mi příspěvky a dávky jsou přiznány až po 3 měsících, díky předchozímu zaměstnání? Předem děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2016 17:46:38 - Jaroslav Zeman

Dobrý den paní Ďuranová,

nemyslím si, že všechny firmy jsou stejné. Státní podpora pro pracovníky, kteří jsou ze zdravotních důvodů handicapovaní na pracovním trhu, je pro většinu zaměstnavatelů akceptovatelná. Beru to podle naší továrny. Obdobné kolegy máme v administrativě i ve výrobě. Myslím si, že k všeobecné spokojenosti. Zde bych stát pochválil za podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Navíc střední a větší firmy musí zaměstnávat určité procento OZP, takže možnosti jsou.