Jindřich Pilc

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 12:58:49

Další dotační průšvih a jedeme dál!

Další dotační průšvih a jedeme dál!

ČTK: „NKÚ: Z podpory pro malé podniky čerpaly nadnárodní korporace“ – Pořád ještě tento socialistický režim podporujete?

ČTK:
„Podpora z EU, rozdělovaná ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO), měla firmám pomoci třeba ke vzniku datových center. Firmy si ale z peněz pořídily třeba fotoaparát, dron nebo letadlo s hangárem. Podle NKÚ projekty MPO dostatečně nekontrolovalo. Mluvčí ministerstva .. ČTK sdělila, že MPO již přijalo nápravná opatření..“

Milton Friedman:
„Nikdo neutrácí peníze někoho jiného tak opatrně jako svoje vlastní. Nikdo nepoužívá zdrojů druhého tak pečlivě jako své vlastní..“

Ministerstvo se prý z minulých chyb a přehmatů při budování socialismu poučilo a přijalo nápravná opatření, takže tentokrát konečně už jim ten jejich socialismus bude fungovat?

Ani po příštím průšvihu je nenapadne nebrat lidem jejich peníze, ale přijde zase nějaká další legislativní záplata. Takto to flikují tito „odborníci na vládnutí“.

Peníze, které politici neefektivně rozhazují, nepadají z nebe, ale museli je nejprve někomu násilím nebo vyhrožováním vzít. Jelikož lidé sami dokáží se svými penězi nakládat nejlépe, lépe, než jak s jejich penězi nakládají politici, zdanění a státní utrácení znamená snižování životní úrovně. Oškubanému daňovému poplatníkovi potom vysvětlí, že jelikož jde o dotace z EU, „my“ jsme z EU získali víc, než kolik jsme tam poslali.

Méně státu, více občanům. Necháme vám vaše peníze.

vyšlo na blogu idnes.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama