Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2017 6:40:00

Ministerstvo zdravotnictví zcela vědomě nechce naplnit usnesení vlády

Ministerstvo zdravotnictví zcela vědomě nechce naplnit usnesení vlády

Vláda na konci května rozhodla o tom, že od 1. července 2017 budou navýšeny mzdy pracovníků ve zdravotnictví.

„Velké zklamání pro mě a zásadní problém pro kraje je v tom, že ministerstvo zdravotnictví zcela vědomě nechce naplnit usnesení vlády. Vláda rozhodla o tom, že finanční prostředky ve výši přibližně 400 milionů korun pošle pracovníkům ve zdravotnictví. Ministerstvo zdravotnictví se ale tohoto rozhodnutí zřeklo, věc předalo na kraje a tím významně o několik měsíců prodloužilo celý proces. Přitom to lze udělat jednoduše a zákonně. Kraje se shodly na způsobu, jak to udělat. O tom také informovaly ministerstvo. To navrhovaný postup odmítlo.

Zásadní také je, že po rozhodnutí vlády jednotliví její členové informovali o tom, že bude střednímu personálu v nemocnicích zvýšena mzda o 2 000 korun. Bude to však sotva slabá polovina. Bohužel byl vytvořen dojem, že střední personál dostane přidáno 2000 korun. Zvýšení platů se bude týkat asi jenom 40 procent pracovníků. Navíc se obáváme, že vyčleněných 400 milionů korun nebude stačit,“ komentoval situaci hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Stanovisko hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka bylo zasláno v dopise na ministerstvo zdravotnictví – viz přiložený dopis.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama