Jiří Hráček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2015 23:05:45

Připomněli si čtvrtstoletí činnosti KSČM

Připomněli si čtvrtstoletí činnosti KSČM

V Brně proběhlo shromáždění k 25. výročí založení KSČM.

BRNO - Čtvrtstoletí činnosti Komunistické strany Čech a Moravy ve prospěch neprivilegovaných lidí práce si připomněli včera Brňané při shromáždění na Moravském náměstí.
První místopředseda KSČM Petr Šimůnek ocenil, že v ČR je komunistická strana stále respektovaná parlamentní stana, která obhajuje obyčejné lidi a jejich sociální jistoty. Na Slovensku oslabená komunistická strana se později nedostala do Parlamentu a nakonec se ještě dál rozdělila. KSČM se snaží, aby pracujícím zůstaly sociální jistoty, jako do r. 1989 (např. bezplatné přidělování bytů, podpory bydlení mladých, bezplatné školství a zdravotnictví, pracovní jistoty atd.), o čemž se dnes mladým nemůže ani zdát. Na rozdíl od ČSSD komunistická strana ani nehlasovala pro vstup našeho státu do NATO a ani nyní nesouhlasí s pobytem US Army nebo armády jiného cizího státu v ČR. Jízda amerických dragounů nebyla ani dobře připravená. Navíc americká vojenská vozidla nebyla v dobrém technickém stavu, o čemž svědčí jejich poruchy na dálnici u Brna a jejich odtahování do opraven. Komunisté jsou pro demokracii, svobodu vyznání všeho druhu, avšak jsou proti válečným dobrodružstvím NATO a pobytu cizích vojsk v ČR - uvedl Šimůnek.
Brněnský městský zastupitel za KSČM Martin Říha bilancoval skutečnost, co spíše nedělá pravicové vedení města pro potřeby obyčejných Brňanů, jako je prodej bytů do vlastnictví nájemníků, stavby nových levných nájemních bytů, dobudování sítě MHD a stále jen slibované stavby Velkého městského dopravního okruhu, nového hlavního vlakového nádraží, fotbalového a zimního stadionu atd. Devětadvacetiletý komunistický zastupitel Brna Jiří Hráček se tázal na období připomínek 70. výročí vítězství nad fašismem a nacismem v 2. světové válce vyhlásilo vedení města Brna naopak kampaň smíření! Chce snad odpustit a smířit se s nacisty, kteří chtěli český národ fyzicky zlikvidovat a vyhladit z povrchu země. Oslavu 70. výročí záchrany národa radnice hodlá vyměnit za smíření s fašisty a nacisty?
Přítomné na mítinku pozdravil i slovenský host Zdeněk Reichel z nové levicové strany Vzdor, strana práce. Popsal, jak se její členové snaží vymanit SR ze struktur NATO. Též že USA zabředly už nesplatitelného dluhu, který chtějí nadnárodní světovládné korporace smazat vyvoláním nové světové války za imperiální přerozdělení světových zásob surovin (hlavně v Rusku) a světových odbytišť produkce.
Předseda brněnských komunistů, krajský zastupitel Ladislav Býček bilancoval resty radniční koalice, která není schopna ani vydat společné programové prohlášení své městské rady. Kde je stále odkládaná přestavba Železničního uzlu Brno, vybudování malého podzemního metra v centru Brna s průjezdem lehkých vlaků na trase severo-jižního diametru? Nebo proč není stále hotova Brněnská průmyslová zóna Černovická terasa, jejíž příprava stála už pět miliard korun? Je to důsledek rozhodnutí voličů a výběru lidi, které si sami vybrali do vedení města a společnosti!
(vž)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama