Jiří Hráček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2015 23:17:54

S kým se chce vedení města Brna smiřovat?

S kým se chce vedení města Brna smiřovat?

Rok smíření místo oslav osvobození Brna od nacismu? Přesně to má v plánu současné vedení města Brna! Brněnští komunisté vyslovili jasný nesouhlas!

S kým se jako občané města Brna máme v roce 70. výročí osvobození podle současné koalice smiřovat? S nácky a sudeťáky? S těmi co zabíjeli naše lidi v Kounicových kolejích a brněnští Němci se na to chodili dívat jako na divadlo a ještě platili vstupné? To je potřeba zásadně odmítnout!

Divoký odsun byl logickým důsledkem zločinů, kterých se Němci nejen v Brně, ale i jinde dopouštěli. Většina sudetských Němců nadšeně vítala nacistická okupační vojska, byli aktivní v nacistické straně a nejenže jejich muži válčili v řadách wehrmachtu nebo SS a podíleli se na zrůdnostech vyhlazovací války na východní frontě, ale jejich ženy tady u nás udávaly gestapu (většinu příslušníků gestapa tvořili v protektorátu sudetští Němci) a jejich děti byly v Hitlerjugend, kde se učily nenávidět „nižší“ rasy (Slovanské národy, Židy a další) a fanaticky obdivovaly Hitlera.

V roce 1945 jsme sudetským Němcům splnili to, co přece vždy chtěli, vrátili jsme je do říše. Řeči o tom, jak „hrozně trpěli“ a kolik jich bylo v květnu 1945 „brutálně“ zabito, jsou směšné. V době Protektorátu Čechy a Morava bylo pozabíjeno přes 365 tisíc Čechů, Moravanů a Slezanů, takže se dá říct, že jsme se k Němcům na konci války zachovali ještě velice mírně. V Pohořelicích se jim také nic strašného nedělo a ty různé nemoci, jako tyfus nebo úplavice, byly v době války naprosto běžné.

Těch pár Německých antifašistů se většinou ani konce války nedožilo, protože je náckové sami zabili, ale ti co přežili, tady mohli bez problémů zůstat a neměli žádné velké problémy. Ani my komunisté, ani žádní jiní antifašisté se nemáme s kým smiřovat. Měli bychom si připomínat osvobození od nacismu a hrdinství Rudé armády při osvobozování Brna a naší republiky, protože bez toho bychom tady dnes nebyli.

Ti co dělají pravý opak (současná koalice města Brna) a smiřují se za peníze nás všech s těmi, co nás chtěli všechny vyhladit nebo germanizovat, jsou jen obyčejní revanšisté a vlastizrádci. Přesně takoví, před kterými nás varoval prezident Edvard Beneš ve svém projevu v roce 1947. 


Jiří Hráček, zastupitel města Brna za KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama