ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2014 14:13:21

OK strana Praha : ZRUŠÍME MODRÉ ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ

 OK strana Praha :  ZRUŠÍME MODRÉ ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ

Dalším bodem programu, se kterým bude Jiří Janeček (předseda Občanské konzervativní strany) v podzimních komunálních volbách kandidovat na primátora hlavního města Prahy je: Návrh řešení automobilové dopravy v Praze.

  Normal 0 false false false CS JA X-NONE

Jasným a konstruktivním programem, který bude uceleně uveřejněn 1. září, chce POSTAVIT PRAHU OPĚT NA NOHY.

Jiří Janeček by jako pražský primátor zrušil modré zóny placeného stání mimo centrální Prahu, které považuje za nesmyslné a přežité a navrhuje je ponechat pouze v samotném centru Prahy. „V době, kdy obyvatelé používají vozidla registrovaná buď u firem, anebo na jiných adresách, jsou tyto zóny velkou komplikací.  Praha je metropolitní moderní město s lidmi, kteří zde bydlí a přitom mají trvalé bydliště v jiné části Prahy,“ uvádí Jiří Janeček. Zároveň dodává, že se zrušením modrých zón by se také zvýšila bezpečnost v Praze, jelikož by městské policii ubylo práce s kontrolami parkování na modrých zónách a mohli by se tak věnovat bezpečnosti v ulicích.  Zrušení modrých parkovacích zón bude podrobeno lokálními referendy.

Jiří Janeček je také zásadně pro dostavění pražského okruhu, což by výrazně přispělo k vyřešení dopravní situace v Praze. „Ekologická sdružení a organizace, která bojují proti dostavbě okruhu, považujeme za zločinecké organizace, které přímo ohrožují životy občanů Prahy. Zároveň chceme jednat s městskými částmi (jako jsou Běchovice, Suchdol, Lysolaje, Dolní Chabry, Ďáblice a další), které se staví proti,“ říká k pražskému okruhu Janeček.

Dále chce Občanská konzervativní strana vytlačit parkoviště P+R mimo území Prahy a zavést kyvadlové dopravní spojení s pražským metrem či vlakovou osobní dopravou. Také má v plánu, po dohodě s občany Prahy, budovat venkovní a podzemní garáže a zkapacitnit současné garáže lehkými nástavbami. „Současný stavební zákon nekopíruje potřeby obyvatel v nových bytech na garážová stání, proto chceme zpřísnit podmínky pro výstavbu nových bytů tak, aby ke každému malému bytu muselo náležet jedno parkovací místo, a pro byty větší jak 3+1 parkovací místa dvě,“ uvádí Janeček.

Více informací o straně získáte na http://okstrana.cz/.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama