ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2014 16:28:44

Janeček bude kandidovat na primátora hl. m. Prahy

Janeček bude kandidovat na primátora hl. m. Prahy

17. května proběhl Republikový sněm Občanské konzervativní strany, na kterém její předseda Jiří Janeček ohodnotil kampaň do voleb Evropského parlamentu, bylo zvoleno místopředsednictvo a strana se ostře ohradila proti rozhodnutí ministra obrany.

Zároveň Republikový sněm navrhl Jiřího Janečka, aby kandidoval na primátora hl. m. Prahy.

Jiří Janeček uvedl, že v rámci kampaně navštívili kandidáti pravicové Občanské konzervativní strany ve svém OK busu 50 velkých měst, kde vysvětlovali a obhajovali hlavní body programu, se kterými jdou do voleb. Volby do Evropského parlamentu zhodnotil jako vhodnou prezentaci strany, jelikož v České republice přestala fungovat opravdová a důvěryhodná pravicová strana.

Občanská konzervativní strana se také ostře ohradila proti rozhodnutí ministra obrany Martina Stropnického (ANO) sebrat bývalým vojákům, hasičům a policistům výsluhy. Stropnický navrhuje uzákonění, aby bývalí příslušníci bezpečnostních sborů nesměli zároveň pobírat výsluhu a plat státního zaměstnance.

Tento souběh považuje za nespravedlivý a doufá, že se tím získají stamiliony do státní kasy. „Tento krok vnímáme pouze jako populismus a jsme zásadně proti tomu. Važme si hrdinů všedních dnů, jelikož v rámci našeho zdraví nasazují své životy,“ reagoval Jiří Janeček.

Jiřímu Janečkovi Republikový sněm navrhl, aby kandidoval na primátora hlavního města Prahy. „Delegáti Republikového sněmu vyzývají svého předsedu Jiřího Janečka, aby se v podzimních komunálních volbách ucházel o kandidaturu na primátora Prahy za Občanskou konzervativní stranu, a tuto jeho kandidaturu podporují,“ uvedl František Ryba, místopředseda Občanské konzervativní strany

Na Republikovém sněmu bylo také zvoleno místopředsednictvo strany. 1. Místopředsedou se stal Ing. Robert Vacek, místopředsedy pan JUDr. Richard Novák, František Ryba a PhDr. Martin Vacek.

Více informací o straně získáte na http://okstrana.cz/.

O Občanské konzervativní straně

OK strana si klade za cíl vytvořit malý efektivní stát s jasnými férovými podmínkami pro poctivé a pracovité lidi. Konzervativní člověk je zodpovědný vůči své rodině, svému okolí, své práci a státu. Chce platit malé daně, za které požaduje vzdělání pro své děti, zdravotní péči, bezpečnost, funkční soudnictví a jasnou adresnou sociální politiku pro ty, kteří to opravdu potřebují. Stát nesmí otravovat a omezovat  byrokracií pracující občany ČR a dlouhodobě podporovat práceschopné obyvatelstvo sociálními dávkami. Naši stranu určitě nebudou volit zloději, podvodníci, líní lidé a osoby, co zneužívají sociální systém. OK strana chce apelovat na  tzv. mlčící a slušnou většinu, která ztratila motivaci chodit k volbám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama