ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2014 15:28:24

OTEVŘENÝ DOPIS MÍSTOPŘEDSEDOVI EVROPSKÉHO PARLAMENTU

OTEVŘENÝ DOPIS MÍSTOPŘEDSEDOVI EVROPSKÉHO PARLAMENTU

Vážený pane Ing. Vlasáku, v úvodu mi dovolte některé záležitosti shrnout. Na počátku dubna jste zveřejnil své oficiální vyjádření týkající se tématu držení zbraní.

 +1
  • Cituji: „Eurovolby rozhodnou o podmínkách držení zbraní.“ Jaká je tedy konkrétní situace ohledně plánů Evropské unie na případné omezování přístupu našich občanů k legálním zbraním i sebeobranným prostředkům, které následně spadají do oblasti restrikce, jak ukazují příklady většiny států EU směrem na západ.

    (viz: https://www.facebook.com/gunlex/posts/692194284156073?stream_ref=10).

    Na to jsem si tehdy dovolil reagovat svým prohlášením „K (ne)aktivitám Oldřicha Vlasáka v europarlamentu“

    (viz http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Cerny-O-K-strana-K-ne-aktivitam-Oldricha-Vlasaka-v-europarlamentu-315011), kde jsem vyjádřil svoji poměrnou nevůli s očividnou pasivitou našich státních představitelů i námi zvolených českých eurokomisařů (tedy i Vás) v této (i dle Vás „závažné a velmi znepokojivé“) oblasti.

    Na stránkách Vaší mateřské ODS byl následně 14.4.2014 uveřejněn článek s názvem „Volební boj se přiostřuje a někteří lidé ztratili veškerou slušnost a smysl pro fair play“ (viz: http://www.ods.cz/clanek/7011-volebni-boj-se-priostruje-a-nekteri-lide-ztratili-veskerou-slusnost-a-smysl-pro-fair-play).

    Trochu s překvapením jsem pak četl zmíněné řádky. Skutečně nevím, proč si myslíte, že moje, jsem přesvědčen velmi oprávněná kritika, je nějak „mimo slušnost a smysl pro fair play“. Naopak si myslím, že je tak trochu trapné a podpásové zatahování pana Janečka do tohoto tématu. Nemá s tím totiž „lautr nic společného“ – jak se říká. Navíc od Vás, coby příslušníka politické strany, která měla odjakživa dosti skandálu a dokonce i hezkou řádku  odsouzených členů (s rozdílem trestní bezúhonnosti ve článku jmenovaného současného předsedy OKS, tedy Konzervativní strany, které navíc ani paradoxně nejsem osobně členem).

    Dále věřte, že se mnou necloumá žádná závist (tedy, jak jste napsal: „je mi líto“, že tomuto tématu „někdo rozumí“ – jak asi hádám, tím míníte sám sebe). Mohu Vás ubezpečit, že na rozdíl od Vás jsem právě o tématice zbraní napsal několik dobře prodávaných knih a  v legislativě související s tímto specifickým oborem se pohybuji po mnoho a mnoho dlouhých let.  V tomto ohledu Vám skutečně není ze strany mé osoby co závidět. A popravdě ani to, jak tamtéž pravíte, že „o tom dokážete napsat smysluplný článek“…

    Chtěl bych říci, že jsem svou reakci stvořil především coby celkem dosti zklamaný volič, který v minulých eurovolbách hodil do volební urny právě ODS, tedy Vaši stranu a potažmo tak tedy pomohl „do Bruselu“ dostat i Vás, pane inženýře. A pak jako mnoho dalších občanů, kteří učinili totéž, „tak trochu“ čekal, že budete v evropské vládě hájit všemi silami naše zájmy. Vzhledem k mé minulé profesi i podobně zaměřeným koníčkům mě myšlenka představitelů EU, kteří by ji chtěli řešit nějakým „nadnárodním sloučením legislativy“, v oblasti zbraní dosti zaskočila a pobouřila. Čekal bych, že vzhledem k velmi negativním důsledkům, které si (jak je vidno z Vašeho původního vyjádření) plně uvědomujete i Vy a uděláte tedy skutečně vše pro to, aby bylo možno co nejefektivněji zabránit takové zvůli ze strany vrcholných orgánů EU.

    Pane Vlasáku, dál mě tu poučujete, jak je to tam „složité“ (míněno Europarlament) a že „nemůžete vlastně nic dělat“. Chápu to buď jen jako ryzí výmluvu, která je po ruce, když Vás naštvaní voliči ženou k nějaké konkrétnější odpovědnosti, anebo skutečně europoslanec (navíc na tak vysokém postu, jako působíte Vy) dočista nic dělat nemůže (což by byla mimochodem pro Českou republiku opravdu strašná zpráva…). Možná máte v jednom pravdu: to, že v politice jsem dosud nic nepodnikal. Už jen proto, toto slovo pro mě tak trochu znamená něco, jako pomalu nadávku – a spíše než „politické“ akce v tomto ohledu jsme se rozhodli (a v tom vidím lepší vyjádření této činnosti) realizovat věci, kterým budeme raději říkat „občanské“.

    Dále uvádíte, že v Europarlamentu „nemáte právo legislativní iniciativy“. Ale na to ani nemusím být nějakým extrémním znalcem poměrů v Europalamentu (ani nemusím k Vám chodit na Vámi nabízená školení, jak mi ve svém článku vyzýváte), aby mi bylo nadmíru jasné, že jste ALESPOŇ nějaké iniciativy schopen být mohl, a to např.:

    -         okamžitě a neprodleně tenkrát seznámit se zmíněnými plány Evropské unie, které by se mohly v budoucnosti týkat statisíců našich občanů, celou českou veřejnost (ať již formou prohlášení, tiskových zpráv médiím, apod.)

    -         odpovědět, či nějak vůbec reagovat na výzvy občanů, kteří k Vám tehdy celí vystrašení z plánů Cecilie Malmströmové mnohokrát posílali (viz. dále)

    -         snažit se poté v Evropském parlamentu dávat dohromady dostatečný počet poslanců (či dokonce politických stran) – našich i těch zahraničních (neb zpráva Evropské komise velmi znepokojila i spousty lidí v jiných státech EU), kteří by se mohli do budoucna taktéž připojit ke snahám efektivně čelit všem takovým negativním změnám

    -         snažit se od počátku dát znát zjevnou nevůli českých občanů Evropské komisi v souvislosti s jejich plány na ovlivňování funkční a bezproblémové české legislativy

    Píšete také, „co že konkrétního činím já… I když jsem to již poprvé ve své reakci nastínil (asi bohužel nečtete příliš pozorně), níže je znovu uvedená moje některá činnost i spousty práce dalších a dalších  lidí.

    Abych totiž byl nanejvýš adresný a přesný – v další části jsem dal dohromady takový stručný, ale myslím velmi exaktní výčet činností, které ve jménu dobré věci dokázali udělat někteří obyčejní čeští občané – ať již jejich motivací bylo ryzí nadšení nebo oprávněná naštvanost. Dělali to ve volném čase a zadarmo. Na rozdíl od Vás všech… Otázka minule zněla jasně – tedy, co jste pro to vedle nich Vy, námi zvolení zástupci v Evropské vládě,  Vaši četní poradci a asistenti – všichni nadmíru placení, udělali? Zkuste nám popřípadě spíše poslat (namísto své mírně nakvašené reakce) stejně dokonale vyhotovený seznam svých případných KONKRÉTNÍCH kroků v této věci. Vše jiné jsou totiž jen slova a těch od politiků po dlouhá léta slyšíme dost a dost…

    Toť vše, pane Vlasáku…

    Zrekapitulujme si to vše:

    Od 25. března do 17. června 2014 se realizoval celoevropský dotazníkový průzkum Evropské komise „A common approach to reducing the harm caused by criminal use of firearms in the EU“, který iniciovala přímo expertní skupina komisařky Malmströmové[1].

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    Od 16. do 18. září 2013, po zřejmě ne příliš uspokojivých výsledcích výše zmíněného průzkumu, který mimochodem dopadl tak, že naprostá většina dotázaných občanů z různých zemí EU zásadně nepodpořili snahy o zpřísnění podmínek v oblasti držení soukromých zbraní, byl iniciován další, tentokráte telefonický průzkum veřejného mínění s názvem EUROBAROMETR[2]. Bylo dotázáno asi 26 tisíc občanů EU[3] – otázky byly obdobné, avšak podávány daleko více tendenčně tzn. s cílem zjevně odůvodnit následnou (a již dobře připravenou) „protizbraňovou“ kampaň eurokomisařky Cecilie Malmströmové.

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    21.10. 2013 předložila tato komisařka Radě EU a Parlamentu EU návrh („Firearms and the internal security of the EU: protecting citizens and disrupting illegal trafficking“), aby se EU zabývala zpřísněním evropské legislativy týkající se držení zbraní za účelem prevence ozbrojeného násilí a nelegálního obchodu se zbraněmi[4].

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    23.10. 2013 informovalo sdružení LEX tiskovou zprávou o návrhu Evropské komise na ono zpřísnění regulace zbraní[5].

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    25.10. 2013 zaslal Ing. Ladislav Němec za svoji osobu e-mail všem českým zástupcům v Europarlamentu – šlo o občanskou výzvu k odporu našich zástupců ve vrcholném orgánu EU proti proklamovaným změnám[6]

    (pozn.: panu Ing. Oldřichu VLASÁKOVI byl e-mail poslán dne 25.10.2013 v 12:40 hod, a to na adresy info@vlasak.neta jitka.zoubkova@vlasak.net – dosud bez odpovědi a jakékoliv jeho reakce na tento podnět…)

    Těsně po tomto datu ihned následovaly i dopisy dalších občanů ČR svým zvoleným zástupcům v Europarlamentu. Také o tom v těchto dnech informovaly některé evropské střelecké organizace a vyzvaly své členy k odporu proti chystaným změnám (o čemž také informoval své členy i českou veřejnost velmi pružně LEX)[7].

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    3.11. 2013 zareagovalo následně sdružení LEX svou vlastní výzvou[8].

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    16.11. 2013 vzešel z podnětu  téže organizace dopis (tzv. „Žádost o prosazování zájmů občanů ČR v Evropském parlamentu“,  v němž jste coby eurokomisaři oficiálně vyzýváni českými občany ke krokům, které by měly aktivitám Evropské komise čelit[9]

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    15. 2. 2014 byla po předchozí pečlivé přípravě a vzájemných jednáních iniciována akce PETICE[10] – a to několika jednotlivci, kteří byli znepokojeni nečinností a naprostou absencí politických kroků, které by mohly do budoucna efektivněji čelit zničujícímu vlivu EU.

    17.2. 2014 bylo současně odstartováno masové hnutí pod heslem NEBOJTE SE BRÁNIT – to mělo stmelit k občanskému masivnímu odporu nejen všechny majitele zbrojních průkazů v ČR, ale i všechny další z těch občanů naší země, kterých by se chystané negativní změny do budoucna pravděpodobně nemile dotknuly.

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    20.2. – 10.3. 2014 byly rozeslány tisíce e-mailů s výzvou, vznikly některé nové facebookové stránky s touto tématikou, byly masivně distribuovány plakáty, samolepky a tzv. Petiční sady podporující celou akci ve jménu myšlenky širokého „občanského odporu“.

    9.3. 2014 pan Ing. Vlasák konečně reaguje  svým oficiálním vyjádřením coby místopředseda Evropského parlamentu… Že prý „jde o závažné téma, které sleduje a je jím znepokojen…“ (a zjevně podbízí sám sebe coby řešitele tohoto problému – jen co bude znovu do Europarlamentu zvolen…)

    14.3. 2014  byly s námi spolupracující paní Martou Kyršovou v Návrhu Evropské komise na zpřísnění regulace zbraní, iniciované paní Cecilií Malströmovou, zjištěny znepokojivé chyby a závažné nesrovnalosti[11] (či přímo úmyslná a cílená manipulace se zde uvedenými daty a fakty).

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    18.3. 2014 byla vypracována paní Martou Kyršovou oficiální stížnost na postup eurokomisařky Cecilie Malströmové a její neprofesionální či dokonce trestuhodné manipulaci s daty ve zmíněné zprávě[12].

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    23.3. 2014  Současně také byl vypracován i plošně šiřitelný návod[13] na hromadné podávání této stížnosti jakýmkoliv českým (i jiným ze států EU) občanem – a to na zmíněný „nestandardní“ postup a nepravdivá prohlášení eurokomisařky Cecilie Malstremové. Takto následně reagovalo mnoho našich občanů, kteří se rozhodli osobně uvedenou stížnost oficiálně zaslat k projednání.

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    Celý březen a duben 2014 probíhaly četné osvětové akce na mnoha místech ČR – výstavy, prezentace, přednášky apod., vytvořila se oficiální sběrná místa Petice po celé republice, navázaly v této věci spolupráce s Českomoravskou mysliveckou jednotou, která nyní burcuje své členy k podpoře hnutí atd..

    (co dělal pan Ing. Vlasák?)

    20. dubna 2014 již bylo dosaženo 5 000 vybraných podpisů občanů ČR, kteří zásadně nesouhlasí s plány EU na nadnárodní regulaci zbraní či sebeobranných prostředků. Rozhodli se tak namísto státních představitelů ČR a našich zástupců v Europarlamentu sami čelit negativnímu vývoji v této oblasti…

         A co dělá pro věc nyní pan Ing. Vlasák (vyjma tedy své zmíněné, značně dotčené reakce z 14.4. 2014)?

    Ať si o tom každý koneckonců udělá svůj obrázek sám.

    Mgr. Pavel Černý, pplk. v.v.

    V Praze 5. 5. 2014


    [1] https://www.facebook.com/media/set/?set=a.529209847121185.1073741835.142989412409899

    http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-is-new/public-consultation/2013/docs/consultation_026/report_on_consultation_including_annex_en.pdf )

    http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-is-new/public-consultation/2013/consulting_0026_en.htm

    [2] http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_383_sum_en.pdf

    [3] „…This survey was carried out by TNS Political & Social network in the 28 Member States of

    the  European  Union  ►between  16  and  18  September  2013.◄  Some  26,555  respondents

    from  different  social  and  demographic  groups  were  interviewed  via  telephone  (landline

    and  mobile  phone)  in  their  mother  tongue  on  behalf  of  the  European  Commission’s

    Directorate-General  for  Home  Affairs.  The  methodology  used  is  that  of  Eurobarometer

    surveys  as  carried  out  by  the  Directorate-General  for  Communication  (“Research  and

    Speechwriting” Unit)…“

    [4] http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/organized-crime-and-human-trafficking/trafficking-in-firearms/docs/1_en_act_part1_v12.pdf

    [5] http://www.gunlex.cz/zajimavosti-verejnost/tiskova-zprava-lex-o-s-k-navrhu-evropske-komise-na-zprisneni-regulace-zbrani/

    [6] https://www.facebook.com/gunlex/posts/617008765007959

    [7] https://www.facebook.com/gunlex/posts/617354064973429

    [8] https://www.facebook.com/gunlex/posts/617513071624195

    [9] http://www.gunlex.cz/aktuality-strelci/vzorovy-dopis-pro-osloveni-nasich-zastupcu-v-evropske-komisi-a-parlamentu/

    [10] http://okstrana.cz/petice-jsme-regulaci-soukromych-zbrani-sebeobrannych-prostredku-ze-strany-eu/

    [11] http://www.gunlex.cz/aktuality-strelci/stiznost-evropskemu-ombudsmanovicomplaint-to-european-ombudsman/

    [12] http://www.gunlex.cz/wp-content/uploads/2014/03/LettertoEO.pdf

    [13] http://www.nejlepsivolba.cz/stiznost_EO/navod.html

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama