ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2014 9:29:38

Petice proti nulové toleranci některých loterií a jiných podobných her na území

Petice proti nulové toleranci některých loterií a jiných podobných her na území

My, níže podepsaní občané České republiky, v souladu s čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním, se obracíme na Parlament České republiky a vyjadřujeme nesouhlas s nulovou tolerancí některých loterií a jiných

PETICE KE STAŽENÍ:  www.okstrana.cz/petice
96 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Nulová tolerance je podle nás, níže podepsaných petentů, pouze laciným populismem politických stran, který omezuje základní práva a svobody garantované Ústavou České republiky, svobodné podnikání, snižuje pracovní místa, neřeší problém s kriminalitou, bere peníze z daní pro rozpočty obcí a otevírá možnosti pro vznik černých heren a aktivity mafiánských praktik.

My, níže podepsaní občané České republiky, chápeme a přes výše uvedené podporujeme regulaci problémových heren respektive míst, kde se loterie a jiné podobné hry provozují. Jsem ale pro ponechání této kompetence v rukou správy jednotlivých obcí a městských částí, které ve spolupráci s policií České republiky vyberou a zregulují problémová místa, nikoliv plošně zakážou loterie a jiné podobné hry.

Nám petentům, kteří jsme proti zákazu loterií a jiných podobných her v důsledku nulové tolerance, vadí, že zrušením některých loterií a jiných podobných her přijdou města, obce po případě městské části o peníze z daní, získávané v důsledku této činnosti, které se v rozpočtech těchto orgánů využívají na provoz škol, školek, sportovních aktivit a úklid zeleně v těchto místech. Proto požadujeme:

1) Zachování bezproblémových heren na místech územních celků měst

2) Ponechání regulace heren v kompetenci měst, městských částí a krajů

3) Regulaci problémových heren ve spolupráci s policií České republiky

Dále my, níže podepsaní občané České republiky, zdůrazňujeme, že hraní loterií a jiných podobných her je svobodná vůle občanů starších 18-ti let a případné prosazení nulové tolerance bereme jako omezení základních práv a svobod občana České republiky.

Žádáme Vás tedy, abyste se jako představitelé zákonodárné moci urychleně zabývali skutečností, že v České republice není dána elementární jistota podnikatelů, kteří provozují svoji činnost dle zákona o loteriích a jiných podobných hrách, a že jsou bezdůvodně rušena pracovní místa.

Děkujeme.

Za petiční výbor:

Jiří Janeček – Zimákova 2355/11, Praha 4 - Chodov, PSČ: 149 00

Josef Kadeřábek, V sídle 439, Líbeznice u Prahy, PSČ: 250 65 

Eugen Satran – Mařatkova 918/2, Praha 4 - Kamýk, PSČ: 142 00

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

každý člen petičního výboru

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama