ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2020 14:27:46

Na migrační frontě neklid

Na migrační frontě neklid

V záplavě zpráv o vývoji šírení nákazy koronavirem a průběhu sčítání hlasů v prezidentských volbách USA poněkud zapadlo sdělení, že ve 3.čtvrtletí letošního roku evidovala česká cizinecká policie na našem území 4300 cizinců bez povolení k pobytu.

 

Řečeno jednoduše – jedná se de facto o nelegální imigranty.

Tento údaj (mimo jiné) jasně demonstruje, že neustále opakované báchorky českého hlavního mediálního proudu o tom, že v naší republice žádní nelegální migranti nejsou, neodpovídají realitě.

4300 osob, a to jsou navíc pouze ti, o kterých naše  úřady vědí,  je velmi vysoký a neakceptovatelný počet.

Zároveň je zřejmé, že ani epidemie koronaviru neměla na objem migrace a počtu cizinců v České republice prakticky žádný vliv, přestože mnozí předvídali opak – a skoro až masový „úprk“ cizinců z České republiky. I v souvislosti s předpokládaným rušením pracovních míst v důsledku zastavení či omezení mnoha typů podnikání, narůstající nezaměstnaností či nastupující ekonomické a sociální krize.

K tomu ovšem zjevně nedošlo. Naopak je zřetelné, že velkému množství imigrantů se nechce opustit Českou republiku ani poté, co zde přišli o práci  
a vrátit se do země svého původu.

Souvislosti nelegální migrace – včetně té pracovní

Výše uvedená informace Policie České republiky rovněž nevypovídá nic pozitivního o tom, jak jsou naše úřady schopny vynucovat svá vlastní rozhodnutí. Naopak, je zřejmé, že se jim nedaří nelegální migranty rychle vyhošťovat.

 Tato situace v současné době generuje různá nebezpečí a neblahé jevy.

Jednak je zde nepopiratelné zdravotní a epidemiologické riziko, protože jde
o osoby, které se z principu budou vyhýbat kontaktům s orgány státu všude tam, kde by museli prokazovat svou totožnost, tzn. včetně zdravotnických zařízení, takže jde o potenciální šiřitele nákazy. A opravdu si nemusíme dělat žádné iluze stran toho, jak budou dodržovat nejrůznější hygienické standardy a vládní omezující opatření…

Pak zde také existuje reálný předpoklad, že mohou i nadále pracovat „načerno“
a tím ještě více podsekávat úroveň mezd a brát práci českým občanům
resp. pohybovat se v prostoru tzv. šedé a černé ekonomiky. Anebo rovnou  páchat trestnou činnost, ať už za účelem obstarávání si obživy nebo z jiných důvodů.

A ministerstvo vnitra, namísto toho, aby primárně řešilo situaci s nelegální migrací u nás doma,  zrovna v této době posílá, v rámci projektu Pomoc na místě, zahraničí 60 milionů korun českých daňových poplatníků  do Jordánska, Iráku a Libye. Údajně také na boj s nelegální migrací.

Nezneužívejme peníze českých daňových poplatníků!

Obecně jistě platí princip, že proti nelegální (převážně islámské) imigraci
do Evropy se má bojovat různými způsoby už v jejích zdrojových zemích. Například různými preventivními programy na podporu tamní ekonomiky, aby už samotné důvody k imigraci byly minimalizovány. Anebo, ekonomickou terminologií, abychom snížili poptávku po migraci do Evropy.

Ale rozhodně nedává smysl posílat „naslepo“ peníze do zemí, kde vládnou zcela nedůvěryhodné, zkorumpované či nám vyloženě nepřátelské politické reprezentace. Anebo slabé vlády, která reálně ani nemají moc nad celým vlastním územím.

Je tedy naprostým vyhazováním veřejných peněz posílat finance z našeho státního rozpočtu například nefunkčním vládám v Iráku či Libyi, kde zuří občanské, klanové, kmenové či náboženské války, na údajný boj proti migraci, nad kterým nemůžeme mít vůbec žádnou kontrolu.

A už úplně nepřijatelné je distribuovat tyto finanční prostředky přes nejrůznější „neziskové“ organizace, které velkou část posílaných peněz spotřebují na svůj provoz a pro které jde v první řadě o výhodný byznys a penězovod.

Nová migrační politika Evropské unie je cestou do pekel

Ale v souvislosti s nelegální imigrací do Evropy předvším  nesmíme zapomenout na to, co je v této oblasti nyní klíčové. Jedná se o všestranné promigrační aktivity orgánů Evropské unie, v čele s nejnovějšími plány Evropské komise (s podporou Německa) na tzv. reformu společné azylové a migrační politiky, která má za cíl, byť v jiné formě než v roce 2015, přerozdělovat nelegální migranty do jednotlivých členských zemí – včetně těch (jako je Česká republika), které nelegální migraci zcela odmítají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama