Jiří Kudláček

  • ODA
  • Hranice
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2020 15:10:00

Nyní nám vládne oligarcha s obrovskou chutí centralizovat a ovládat moc

Nyní nám vládne oligarcha s obrovskou chutí centralizovat a ovládat moc

Pandemie koronaviru přinesla mnoho nových pohledů na věci, o kterých se v poslední době přestalo mluvit. Lidé například začali být mnohem citlivější na zásahy státu při omezování osobních svobod. Osobně doufám, že to po odeznění krize nevyprchá.

 Existují hraniční stavy. Diktatura nebo monarchie a anarchie. Mezitím by měla být zatím nejlepší forma společenské smlouvy a tou je demokracie.

Demokracie potřebuje jasná společná pravidla, osobní morálku a důsledný dohled na dodržování pravidel. Dohled nad dodržováním demokratických pravidel si však řada lidí vykládá jako omezování osobní svobody a v tom je celý problém. Z tohoto pohledu může mít i demokracie různé formy, které se mění s tím, koho lidé pošlou ve volbách vykonávat legislativní správu, komu dají lidé svou důvěru.   Pokud pošlou socialisty, bude stav jiný, než pokud pošlou pravicové hospodáře. Nyní vládne oligarcha s obrovskou chutí centralizovat a ovládat moc. Doufám, že tento přístup bude ukončen včas, než dojde k nevratným změnám například v ústavních zákonech.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama