Jiří Oberfalzer

  • ODS
  • Beroun
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2021 14:33:00

Kultura není nadhodnota. Otevřete muzea, galerie a památky!

Kultura není nadhodnota. Otevřete muzea, galerie a památky!

Po více než roce s pandemií čínského viru víme pozitivně pouze to, že vláda zpackala, co mohla. Chaos, metoda pokus omyl a tupé lockdowny nepřinesly kýžený efekt.

 Naopak frustrace lidí, kteří byli opakovaně státní mocí klamáni, dosahuje nebezpečných rozměrů. Jediným nástrojem s vykazatelnými výsledky se stalo šíření strachu a paniky, z jednoznačně negativních vedlejších dopadů se však budeme vzpamatovávat ještě dlouho.

„Nový ministr zdravotnictví má nyní prostor přehodnotit všechna mimořádná opatření tak, aby dávala elementární smysl. Ten rozhodně neshledávám v zavřených muzeích, galeriích a památkách, které budou při zavedení přísných hygienických podmínek rozhodně stejně bezpečné, ne-li bezpečnější než např. otevřené farmářské trhy nebo prodejny potravin,“ říká místopředseda Senátu Jiří Oberfalzer a dodává: „S každým uvolněním se upustí pára frustrace, každá vymýcená nelogičnost nás vrací k důvěře a vzájemné ohleduplnosti.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama