Jiří Oberfalzer

  • ODS
  • Beroun
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2019 15:21:00

Slovanská epopej by měla zůstat v Praze, přál si to sám autor

Slovanská epopej by měla zůstat v Praze, přál si to sám autor

Na senátním semináři, který se věnoval kontroverznímu rozhodnutí vedení Prahy o přesunu Slovanské epopeje do Moravského Krumlova, zazněla výzva, která chce pražskou koalici přesvědčit o změně stanoviska a respektování přání autora díla Alfonse Muchy

 „Slovanská epopej je národní kulturní památka světového významu, jež si zaslouží přiměřenou úctu a důstojné zacházení. Při každém záměru, týkajícím se převozu či umístění díla, je proto nezbytné postupovat v souladu s doporučeními památkářů a pokyny odborníků, kteří o Slovanskou epopej dlouhodobě pečují. Teprve poté je možné rozhodnout o dalším osudu díla. Závěrem tohoto slyšení je výzva vedení hl. m. Prahy k vypracování konceptu důstojného umístění celého díla dočasnou a posléze stálou expozicí na území hl. m. Prahy tak, jak si to přál sám autor,“ říká místopředseda Senátu za ODS Jiří Oberfalzer, který nad seminářem převzal záštitu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama