Jiří Vosecký

  • SLK
  • Česká Lípa
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2018 20:57:00

Senátor Vosecký drží slovo, už nebude starostou Okrouhlé

Senátor Vosecký drží slovo, už nebude starostou Okrouhlé

Na ustavujícím zastupitelstvu obce Okrouhlá, které se uskutečnilo v pondělí 5. listopadu, byl novým starostou zvolen Jaroslav Votýpka z hnutí za Starostové pro Liberecký kraj.

Vystřídal tak stávajícího starostu Jiřího Voseckého, který již dlouhodobě avizoval, že z důvodů pracovního vytížení senátora za Českolipsko dále nechce pokračovat ve vedení obce a bude se věnovat pouze mandátu senátora.

Senátor Jiří Vosecký dodržel své předsevzetí být senátorem na plný úvazek hned po svém zvolení do horní komory Parlamentu ČR v roce 2014. Již nekandidoval na starostu obce Okrouhlá, zároveň se vzdal předsednictva Svazku obcí Novoborska, který zakládal.

Bohužel v září 2016 byl okolnostmi donucen opět do křesla starosty a to – na přechodnou dobu – usednout. Tehdejší starosta pan Štefan Pňaček se vzdal  ze zdravotních důvodů mandátu starosty i zastupitele Okrouhlé.

Důvody, které senátora vedly k tomu, aby znovu stanul v čele obce, shrnul Jiří Vosecký: „Určitě mi nešlo o funkci, kterou jsem předtím zastával téměř dvacet let. Důvodem byl blížící se konec plánovacího období EU, kdy bude možné čerpat finanční prostředky pro rozvoj Okrouhlé. Bylo zapotřebí připravit několik investičních projektů a žádostí na využití evropských dotací.“

Stal se neuvolněným starostou a jako uvolněný místostarosta byl zvolen Jaroslav Votýpka, který nyní již s určitými zkušenostmi usedá do křesla starosty. „Během uplynulých dvou let se mi podařilo seznámit pana Votýpku s problematikou řízení obce.“ dodává Vosecký.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama