ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2011 9:47:47

Zastupitelé KSČM brání dopravní obslužnost

Zastupitelé KSČM brání dopravní obslužnost

Tisková zpráva krajských zastupitelů KSČM Jiřiny Fialové a Ivana Cinky ke krácení autobusových spojů ve Středočeském kraji.

K záměru vedení Středočeského kraje v rámci úspor podstatně snížit podporu základní dopravní obslužnosti na silnici a k postupu kraje při jeho prosazování mají značné výhrady také komunističtí zastupitelé. Sdělili to ve svém dopisu hejtmanu Davidu Rathovi.
 
Krajský úřad v současné době provádí kroky, které vedou k vyřazení až dvaceti procent dosud krajem dotovaných autobusových spojů ze základní dopravní obslužnosti, což by ve většině případů znamenalo i jejich rušení. Konkrétní návrhy dostaly k posouzení jednotlivé obce a velká část z nich je rozporuje. K rušení (neobjednání) spojů by přitom mělo dojít již od počátku února.
 
Klub zastupitelů ve svém dopisu hejtmanovi upozorňuje na to, že návrhy předložené obcím se z velké části týkají i »spojů, které žáci a studenti využívají k cestě do školy, spojů, které jsou z více než 50 % využívané a nejsou prodělečné, a spojů, kterými cestují naši občané do zaměstnání a jejichž zrušením by se obyvatelům podstatně snížila možnost zaměstnání«. Nejde tedy jen o spoje souběžné s železničními nebo spoje prakticky nevyužívané, jak se původně uvažovalo.
 
Komunističtí zastupitelé požadují, aby s nimi byly navržené změny podrobně projednány. Vyžádali si také zprávu o vyřízení připomínek starostů dotčených obcí a informaci o předpokládané finanční úspoře, kterou mají připravované změny přinést. Termín případné redukce základní dopravní obslužnosti v kraji navrhují vzhledem k šíři nevyjasněných a nevyřešených problémů odložit.
 
V každém případě komunističtí zastupitelé nesouhlasí s tak velkým rozsahem omezení spojů. "Základní dopravní obslužnost ve Středočeském kraji, železniční i autobusová, je pro náš klub stále prioritní," uvádí se v závěru dopisu hejtmanu Rathovi.
 
Jiřina Fialová (předsedkyně klubu zastupitelů KSČM v Zastupitelstvu Středočeského kraje) a Ivan Cinka (zastupitel Středočeského kraje, místopředseda výboru pro dopravu)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama