Jižní Město - náš domov

  • JM-ND
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2015 20:02:50

REAKCE na článek Ondřeje Prokopa z hnutí ANO, zastupitele MČ Praha 11

REAKCE na článek Ondřeje Prokopa z hnutí ANO, zastupitele MČ Praha 11

velmi mě zaujal Váš článek v Parlamentních Listech. V zásadě souhlasím s jeho velkou částí. Jsem upřímně rád, že se konečně našel někdo, komu vadí dosavadní populistické praktiky HPP 11 a nebojí se vystoupit se svým, pro mě logickým, názorem.

„Poslední měsíce zastupitele Jižního Města rozdělují některé developerské projekty a názory na rozvoj celého území Prahy 11, a to napříč všemi politickými stranami a uskupeními. Jako hnutí ANO jsme šli do voleb se slibem zastavit nesmyslné a megalomanské developerské projekty. Za tím si stále stojím, ale jedním dechem dodávám, že nejsem pro globální stavební uzávěru a ukončení jakéhokoli rozvoje městské části. Co si o tom myslíte Vy?“

Celý článek si můžete přečíst na: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Ondrej-Prokop-78095/clanek/Chceme-na-Praze-11-umirneny-rozvoj-nebo-stavebni-uzaveru-42926

Vážený pane Prokope,

velmi mě zaujal Váš článek v Parlamentních Listech. V zásadě souhlasím s jeho velkou částí. Jsem upřímně rád, že se konečně našel někdo, komu vadí dosavadní populistické praktiky HPP 11 a nebojí se vystoupit se svým, pro mě logickým, názorem. I má dcera už se mě ptala, kde bude bydlet ona, když se na Jižňáku už nestaví. Souhlasím s Vámi, že město, kde se nestaví, prostě umře. Samozřejmě chápu, že před komunálními volbami bylo pro HPP 11 i pro hnutí ANO, které v té době nikdo na JM neznal, nejjednodušší hlásat, že zastaví megalomanské projekty na JM. Upřímně, já, jako úplně obyčejný občan JM, jsem neměl žádnou představu, co to znamená a jakéže to mrakodrapy tady chtělo bývalé vedení vlastně postavit. Vraťme se však k Vašemu článku. Úplně s Vámi nesouhlasím, když tvrdíte, cituji: Většina současné koalice se opírá ve svých názorech o to, že občané vyjádřili jasnou vůli proti stavění na Jižním Městě.

Jaká většina? Voleb se zúčastnilo pouze cca 35 % oprávněných voličů. Z těchto 35 % volilo cca 30 % HPP 11. Co to znamená? Jasné vítězství HPP 11 ve volbách, ale co dál? Je to jednoduché. Z 80 tisíc oprávněných voličů na JM volilo HPP 11 dvanáct tisíc voličů. Já se ptám co těch zbývajících cca 70 tisíc občanů? Chtějí stavební uzávěru nebo živé, pulsující město? Já nevím… jsem obyčejný občan a přemýšlím o tom jako Vy. Jen jsem chtěl, abyste nepřeceňoval vítězství HPP 11 ve volbách.  Svého času dostala ODS přes 60 % a k volbám přišlo 45 % oprávněných voličů a jak je to dnes? Neříkám tím nic jiného, než že už zítra může být všechno úplně jinak. A když vidím, jak si HPP 11 počíná, tak si troufám jako laik tvrdit, že brzy narazí u lidí i koaličních partnerů. Trapný populistický postoj nulové tolerance k výstavbě čehokoliv se třeba nebude líbit těm 70 tisícům lidí, kteří nepřišli k volbám, nebo volili jiné strany. Třeba…

Víte, lidé jsou zvláštní. Když SKANSKA stavěla první část kritizovaných nových bytů v Milíčovském háji, tak lidé, kteří bydleli v sousedství, psali petici proti této výstavbě. Když se pak měla stavět druhá část těchto bytů, petici proti jejich výstavbě sepisovali lidé z již vystavěné první části. HPP 11 nezapomněla podporovat všechny petice proti bývalému vedení. Prostě nikdo z občanů JM nechce, aby mu kdokoli stavěl u domu cokoli. Vezměte si třeba parkování na JM. Garantuji Vám, že když budete chtít toto vyřešit třeba parkovacím domem, okamžitě se zvedne vlna nevole. Proč? No přece proto, že nikdo nechce, aby mu kdokoli stavěl u domu cokoli. A když ten dům postavíte, tak lidé budou stejně parkovat před svými domy, protože je to prostě blíž a je to pohodlnější a vidí na své auto atd. Je to prostě složité a ať stavíte cokoli a máte sebelepší úmysly, nikdy se nezavděčíte všem a vždycky tu budou ti, kteří sepíšou nějakou petici, i politici, kteří budou tuto petici podporovat, protože se tím zviditelní a je to tak jednoduché.

Dále píšete:

Nejsem odborník na územní plánování, možná se mýlím, ale z mnoha míst slýchám a čtu, že Jižní Město může být v budoucnu čím dál více getthem pro zahraniční či sociálně slabší skupiny. Už v dnešní době je Praha 11 jednou z městských částí, které neklesá kriminalita, naopak se v některých ohledech a lokalitách zvyšuje.       

Toto je samozřejmě velmi alarmující. Já bydlím na JM 30 let a jsem tady šťastný. JM prošlo změnou, vyrostlo zde mnoho domů, velké OC, mnoho hřišť, máme zde hezké moderní školy i školky. Prostě JM je obrovské a s narůstající kriminalitou je třeba bojovat všemi prostředky. Tím nejjednodušším, nejlevnějším, ale také nejpracnějším způsobem je, že budeme preventivně působit na naše děti, nejlépe vedením ke sportu. MČ by pak měla podporovat všechny děti na JM, které sportují v různých sportovních oddílech. Tyto děti se zde naučí žít v kolektivu, vyhrávat, ale i prohrávat a hlavně, že nic není zadarmo. Z těchto dětí pak kriminálníci rozhodně nevyrostou. Jak jsem řekl, MČ by měla tyto děti podporovat, ale nedělá to. Vlastně podporuje jen některé děti z JM, ty, jejichž rodiče dnešní vedení radnice podpořili v komunálních volbách. Vím, o čem mluvím a již mnohokrát jsem tyto lumpárny popsal na stránkách naší strany Jižní Město-náš domov a teď se k tomu nechci vracet. Jen se ptám, kdy to skončí? Kdy začneme společně pracovat ve prospěch všech dětí na JM, aby nám tady vyrůstali slušní lidé a klesala kriminalita? Mám teď pocit, že se nestalo nic jiného, než že levá vystřídala pravou. Dřív se jezdilo pořád jen doprava a teď se zase bude jezdit pořád jen doleva, protože levá nenávidí pravou. Uvědomuje si někdo z těch lidí, že vlastně jezdí v kruhu? Byl bych rád, kdybychom se konečně naučili jezdit rovně a dopředu. To bude myslím možné, až komunální volby vyhraje úplně nová strana, s novými lidmi (třeba ta Vaše), kteří nejsou ovlivnění vzájemnou nenávistí. Každopádně Vám, pane Prokope, děkuji za Váš článek. Víc než jeho obsah je pro mě důležitý fakt, že se mezi koaličními zastupiteli objevují lidé, kteří přemýšlejí vlastní hlavou a nenechají si diktovat názory slepých leváků nebo praváků. Snad nám budoucnost přinese více Prokopů nebo Urbánků, kteří mají vlastní hlavu a chtějí pracovat ve prospěch občanů JM a nepřišli si to jen čtyři roky odsedět za 70 tisíc měsíčně, které radní MČ Praha 11 berou. SNAD!!!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama