Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2018 15:13:38

Bez charity to nejde.

Bez charity to nejde.

Bez charity to nejde

 


Women for Women ( WfW) je charitativní organizace-obecně prospěšná společnost manželů Tykačových. Manželem je Pavel Tykač, který je daňovým poplatníkům znám z trestní věci vytunelovaných CS fondů, která se na program v různých soudních síních vracela mnoho let. Majitelům akcií se v této kauze vypařila miliarda korun. Nynější miliardář, jehož majetek časopis Forbes odhadl na 30 miliard, se dokáže o své peníze rozdělit. Na rekonstrukci mostecké porodnice dal přes své firmy 4,2 miliony korun. Uvedená částka jistě není malá, málokdo z dělníků či zaměstnanců by ji mohl postrádat, ale velký podnikatel ji dal. Rozhodně to nebyl náhodný dar. Jeho manželky již 8x využili porodní zařízení a služby. Měli s manželkou jistě dobrý pocit a slyšeli jistě hodně uznalých slov. K jeho majetku je to však asi tolik, jako když budete mít 700 tisic korun a dáte potřebnému stovku. Dobrý, majetek se vám výrazně nezmenší, obdarovanému dlouho nevydrží. Nevíme sice jak to udělal s daňovými odpočty, ale zmíněný dar posloužil jistě k daňové optimalizaci.

Pavel Tykač je dalším občanům, dřívějším dikům znám i z akce jeho investiční skupiny Motoinvest používající slogan - Akcionáři plačte. Nyní pláče nejen akcionář, ale i občan, když vidí, kam se dostala současná společnost, že je potřeba platit obědy dětem z rodin, které rodiny na to nemají. Evropská komise dá na tyto aktivity do ČR 400 mil na období let 2016-2020. Peníze jdou přes ministerstvo školství a administruje je právě ops. WfW, kterou vede manželka Pavla Tykače Ivana. Miliardáři pomáhají dětem s obědy, ale za přispění EU a státu. Krásné partnertví a dělba práce. Je zajímavé, že charitativní projekty patří mezi bohatými a hlavami států- jejich manželkami, k dobrému tónu. Možná cítí, že je to potřebné a že jsou platnými členy společnosti, možná si však čistí své svědomí. Ne všechny majetky, které vznikly tak rychle byly získány poctivým způsobem, a ten Tykačův má na sobě rovněž odér podvodů.


Josef Švarcbek


Dne 16.7.2017


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama