Josef Švarcbek

Chci s vámi hasit problémy společnosti
  • KSČM
  • Planá
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2018 21:19:07

Cítí kořist, tak už to nepustí.

Cítí kořist, tak už to nepustí.

Cítí kořist, tak už to nepustí.

 

Uplynulo jen několik týdnů od chvíle, kdy jsem zvěřejnil v Halo novinách článek - Zlatá, vlastně lithiová horečka v Česku -čí bude zisk?, a najednou přichází zpráva, že se připravuje memorandum mezi australskými těžaři a naší vládou o těžbě či zpracování výsypek, které lithium obsahují. V rámci této informace bylo oznámeno, že získané lithium zústane ke zpracování v Česku. Pokud tam něco takového skutečně je obsaženo, tak je to zcela jistě takové malování strak na vrbu-tomu snad nikdo nemůže věřit, že skutečnost bude taková, jak bude v memorandu uvedeno. Už vlastní vypracování a podepsání memoranda je nepředstavitelná zrada českých národních zájmů. Lithium, které by mohlo našemu zadluženému státu pomoci výrazně umazat státní dluh, bude těžit cizí firma, cizí kapitál. Ten, jak známo, má tu vlastnost, že zisky odvádí do zahraničí a v případě těžby lithia tomu nebude jinak! A žádné memorandum tomu nezabrání. Memorandum předchází smlouvě a ta bude obsahovat zcela jistě jiné smluvní závazky. Dá se však předpokládat, že bude tajná a velmi výhodná, ovšem ne pro naše občany.

Pokud k podepsání takové smlouvy dojde, tak bude potřeba si velmi dobře zapamatovat ty, kdo takovou zločinnou smlouvu podepsali, a jistě ne z hlouposti, abychom jim za to mohli poděkovat, případně požádat o finanční výpomoc.

P.S.: Ke konci 2. čtvrtletí je státní dluh 1,789 bilionu korun ( na jednoho občana připadá 169 tisíc korun).



Josef Švarcbek


21.7.2017

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama