Josef Zahradníček

  • KSČM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2017 4:35:00

Zamyšlení nad budoucností

Zamyšlení nad budoucností

Poslanecká sněmovna 12. dubna letošního roku schválila vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a dalších souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 911.

Mnohým však nahání hrůzu již dnes, i když návrh neprošel Senátem a nepodepsal ho pan prezident. Jeví se určitá úskalí, jak bude uveden do praxe a jak si s ním „poradí“ trh a v tomto případě trh práce. Svým způsobem bijí na poplach některé pracovní agentury, které v naší zemi zprostředkovávají zaměstnávání cizinců a především Ukrajinců. A je tu další problém, který pro uvedenou zemi připravuje EU a to je nově připravován bezvízový styk. Doposud se Ukrajinci jevili jako levná pracovní síla, která vykonávala podřadnou a jinou práci, o kterou neměl nikdo jiný zájem. Z jejich těžké práce těžily především zmíněné pracovní agentury. Mnozí máme ještě v paměti dění kolem pražského skladu Rohlík. Těžko se prokazuje úmysl jakési polské pseudoagentury bez licence. Za vším je vidět provádění nedostatečné kontroly již dnes. Co se stane, až se otevřou Ukrajincům oficiálně hranice celého schengenského prostoru lze jen těžko domyslet. Doba devadesátých let, kdy u nás zaměstnávali stavební firmy ukrajinské učitele, lékaře je nenávratně pryč. Pryč je i doba, kdy u nás nacházeli uplatnění lidé s vyšší kvalifikaci. Ti se dnes připravují k odchodu dále na západ za lepšími především platebními podmínkami.

Ukrajinská mafie si mne ruce již dnes. Doma připravuje kvalifikované i nekvalifikované pracovníky druhé kategorie a s požehnáním nejvyšších bossů naší Hospodářské komory připravují „spásu“ našeho národního hospodářství. Jsou prakticky odstraněny poslední překážky pro to, aby se zde u nás potkávali další mafiáni z různých zemí a komunit např. Vietnamské, Čínské a dalších, které u nás získali například statut národnostních menšin. Oni ovládají z podsvětí trh práce s cizinci a také co je ještě zarážející a horší, že se podílejí na nelegální a kriminální činnosti. Za zmínku stojí se zmínit o problémech výroby a distribuce drog o kuplířství a prodeje pašovaného zboží. Velice těžko se již dnes prokazuje tato nelegální činnost také pro to, že komunity jsou propojeny a dobře organizované. Policie se snaží monitorovat tuto činnost a pronikat do jejich struktur. Vše je zatím marné. Určité řešení vidím ve větší integraci stávající generace středoškoláků a vysokoškoláků, kteří zde začali chodit do škol, a kteří se v ČR narodili. Je to úkol pro celou společnost. Na druhé straně nelze se nezmínit o romské otázce, kterou řešíme bezvýsledně desítky let a převážná část populace stále čerpá náš tolik kritizovaný sociální systém. Co se stane, až Anglie přestane dosavadním způsobem podporovat naše migranty a ti se vrátí buď na Slovensko, ale hlavně do ČR v počtu několika desítek tisíc? Jak nám EU pomůže? K tomu bychom měli připočítat „povinné“ kvóty migrantů a právě i Ukrajinců, které ale bruselští byrokraté do kvót nepočítají. Několik příštích let bude velice náročným obdobím pro ČR také proto, že se rýsuje nové uspořádání zemí EU pod vedením Německa a Francie. Pro nás je to další varování pro to, zda vůbec zůstat v takovém uskupení.

Josef Zahradníček, poslanec PS PČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama