KOMUNISTICKÁ STRANA ČESKÁ 21

SVOBODA, DEMOKRACIE, PRÁCE, SPOKOJENÝ ŽIVOT
  • KSČ 21
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2015 21:45:29

Není co slavit

Není co slavit

V sobotu pořádá Komunistická strana Čech a Moravy oslavu 25. výročí vydávání deníku Haló noviny. Myslím si, že deník, který nikdo nečte, by si měl odpustit takové komedie s oslavováním.

Kdyby si měla Futura a.s., která vydává Haló noviny, vydělat svou vydavatelskou činností, tak už před mnoha lety zkrachovala. Haló noviny denně vychází v nákladu 16 tisíc výtisků pro celou Českou republiku. Prodá se tak třetina, to je něco přes 5 tisíc výtisků. KSČM má 55 tisíc členů. Haló noviny jsou tak „kvalitní“, že si je kupuje každý desátý člen. Mimo členů KSČM nikdo. Je toto důvod k oslavě?

To, že Haló noviny nikdo nečte, se nemůžete divit, stačí si přečíst „bláboly“ co píše paní Vostrá. Nezachrání to ani foto Filipa s kde kým na první straně.

K čemu tedy Haló noviny jsou? Zřejmě je to pro někoho výtečný byznys. Bylo by dobré vědět jak Futura a.s. doopravdy hospodaří. To se členové KSČM nejspíš nikdy nedoví.

Při věkovém průměru členské základny 75 let, je patrné, že se jedná v naprosté většině o starobní důchodce. KSČM od nich vybere 20 miliónů ročně na příspěvcích. Končí zrovna tyto peníze ve Futura a.s.?

Předseda Filip se 9.února v ostravském kulturním domě chlubil před několika stovkami přítomných, že soudruzi z Komunistické strany Číny chtěli poslat na účet KSČM 100 miliónů korun, ale on je přesvědčil, ať to raději pošlou na účet Futura a.s., zdůvodnil to, že nechtěl mít nepříjemnosti, pokud by tyto peníze přišly na účet KSČM. Podle zákona o politických stranách by to bylo v naprostém pořádku. Jediné peníze, které může strana přijmout ze zahraničí jsou peníze od politické strany. To říká zákon! Filip takový znalec práva a profesí právník to neví? Soudruhu Filipe, jsem sice dělník z fabriky, ale můžu ti v tomto poradit. Za Filipovými argumenty bude něco jiného. Futura a.s. z tohoto 100 miliónového příjmu by měla zaplatit 22 miliónů daň z příjmu. Strana by žádnou daň neplatila! Tak proč takové rozhodnutí? Futura a.s. žádnou daň platit nebude v případě, že těchto 100 miliónů „utratí“ za mzdy a honoráře pro kde koho, za auta, za atraktivní zahraniční služební cesty a pobyty atd. Samozřejmě jen pro skupinu vyvolených.

V kterých kapsách 100 miliónů skončí, by se měli ptát členové KSČM. Minimálně ti, na které se „nedostalo“.

Je mi líto soudruhů z Komunistické strany Číny, kteří v dobrém úmyslu peníze poslali. Čínští soudruzi by měli vědět jak se v České republice „tuneluje“ už 25 let stát, jak se tady „privatizovalo“ apod. Pak by si dali větší pozor, komu a kam peníze posílají. Čínští soudruzi by se měli podrobně ptát, za co byla každá koruna utracena z těchto 100 miliónů a také co pozitivního to přineslo KSČM a jejím řadovým členům. Volební preference se nezvednou KSČM ani o desetinu procenta, jen to pozvedne už tak vysokou životní úroveň šlechty ve vedení strany.

Nemělo by být žádným tajemstvím aspoň pro řadové členy KSČM, kteří přispívají ze svých malých důchodů, znát kolik bere měsíčně, ročně, třeba Kojzar, kolik bere paní Vostrá za představenstvo Futury atd.

Pane Filipe, pokud máte čisté svědomí, tak tato fakta zveřejníte a nebudete se hloupě vymlouvat.

Jaký je pohrdavý vztah pánů redaktorů k dělníkům, kterých je mimochodem mezi řadovými členy KSČM jen kolem 3%, těch v neproduktivním věku je ale stále většina, si již můžete přečíst na internetových stránkách Haló novin. V diskusi k článku reaguje Janouch na připomínku, že ve vedení KSČM nejsou žádní dělníci: „Ono je to s těmi dělníky dvojaké. Podívejte do Venezuely. Charismatického vzdělaného Cháveze vystřídal řidič autobusu a hned tam jde tamní Socialismus 21. století pomalu zu grunt… R.Janouch“.

Tak za prvé, Janouchu, ty nesaháš prezidentu Madurovi ani po kotníky, tak si ho laskavě neber do úst. Ty nesmysly jsi nejspíš vyčetl z lživé propagandy. Za druhé, Janouchu, ty o Venezuele nic nevíš. Mají tam přímou demokracii, včetně odvolávání politiků. Mají ústavu, o které si tady v Česku můžeme nechat jen zdát. Za třetí, brzy přijde doba, kdy dělníci takovým Janouchům a dalším co s nimi pohrdají, nakopou zadky.

Arogance, povýšenost a pohrdání dělníky je také vlastní šéfredaktoru Haló novin Kojzarovi i redaktoru Rybákovi. Ani jeden z nich nemá tolik slušnosti, aby odpověděl na email s článkem ke zveřejnění. Stačí napsat, nepatříš mezi samozvanou elitu, která jediná má právo publikovat v Haló novinách jsi jen dělník, s kterými my pohrdáme.

Oslava 25 let Haló novin je pohřební oslava. Na tom nic nezmění ani vzájemné ujišťování majitelů KSČM s majiteli Haló novin jak dobře vše dělají. Slavit podíl na mediálním trhu tištěných novin, který je menší jak 1%, je opravdu drzost.

Zdeněk Klímek, generální tajemník ÚV KSČ 21
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama