Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2010 10:21:00

Je zapotřebí hledat nové formy dialogu

Je zapotřebí hledat nové formy dialogu

Neformální schůzka ministrů zahraničních věcí EU

První místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg se ve dnech 10. a 11. září 2010 zúčastnil neformálního setkání ministrů zahraničních věcí EU. S nadcházející Evropskou radou, která se bude konat 16. září 2010 v Bruselu, patřily k hlavním tématům neformálních diskuzí vztahy EU se strategickými partnery.

Pro řešení globálních problémů, jako jsou ekonomická situace ve světě, nešíření zbraní nebo terorismus, jsou vztahy EU s významnými světovými hráči klíčové. Je zapotřebí hledat nové formy dialogu, který přispěje k intenzivnější spolupráci. Sobotní pracovní snídaně se zúčastnily i kandidátské země, které prezentovaly své názory na vztahy EU se strategickými partnery a informovaly o vývoji situace ve svém regionu. Ministři rovněž diskutovali možnosti další pomoci Pákistánu, který se po ničivých záplavách nachází v krizové humanitární situaci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama