Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2020 6:28:00

Lavrov je přesvědčen, že nadále platí Brežnevova doktrína

Lavrov je přesvědčen, že nadále platí Brežnevova doktrína

Komentář na facebookovém profilu k výroku ruského ministra zahraničí o soše Koněva

 V pátek jsem se rozepsal o výroku ruského ministra zahraničí, který prohlásil že je nezbytné, aby se socha Koněva vrátila na původní místo. Jednu interpretaci této nezbytnosti jsem již popsal, ale existuje ještě jiná. To jest, že Lavrov je přesvědčen, že nadále platí Brežnevova doktrína, tedy, že už u nás sice nemusíme mít ortodoxní komunismus, ale že i nadále zůstáváme ruští poddaní.

Myslím, že to chce dokázat jak Vladimíru Putinovi, ruskému obecenstvu a celému světu, tak ale především nám samotným. Musí nám předvést, že si nemáme myslet, že jsme nezávislý stát. Že stále ještě patříme, jak mi již před časem Lavrov sám naznačil, do ruského orbitu, tedy sféry vlivu. To je bohužel ta horší možnost interpretace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama