Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2019 14:25:53

Lékařský um a vlídnost sester je u nás pozoruhodná

Lékařský um a vlídnost sester je u nás pozoruhodná

Komentář na facebookovém profilu ke stavu zdravotnictví v ČR

Už nějaký týden navštěvuji různá zdravotnická zařízení v Praze, důvodem jsou mé různé neduhy, ty ale zase tak dalece zajímavé nejsou. Nicméně jsem měl díky tomu možnost tato zařízení také důkladně poznat. Musím říci, a mám možnost porovnávat s podobnými zařízeními v Německu a v Rakousku, že lékařský um a vlídnost sester je u nás pozoruhodná. Sice se s nikým nijak nemazlí, ale jsou věcní a důkladní. Starost o pacienta je zde opravdu potěšující.

Co už je ale daleko méně potěšující je stav samotných lékařských zařízení, a to si dokáži představit, že v Praze to ještě nejsou zdaleka ten nejhorší případy, leckde v okresních nemocnicích to může být ještě horší. Nyní se mluví o tom, že se pan premiér chystá vybudovat velkou úřednickou čtvrť v Letňanech.

Už od doby kamenné si mocipáni vždy rádi stavěli pomníky. To vidíme skrz veškeré lidské dějiny a dnes to obdivujeme třeba na pyramidách, nebo na zámku ve Versailles a jinde.

Pan premiér má snahu vybudovat na věčné časy jakýsi Andrejgrad. Když ale srovnám veřejný zájem na nových kancelářských budovách pro státní úředníky a urgentní potřebu investic do modernizace zdravotnických zařízení, tak bych přece jen navrhl se ještě zamyslet, jestli ony miliardy, pokud je vláda má, neinvestovat v nejbližších letech do zdravotnictví a teprve potom si dopřát vlastní úřednickou čtvrť na věčnou památku této vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama