Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2021 13:57:00

Nejde o stranický pohled, ale o lidská práva

Nejde o stranický pohled, ale o lidská práva

Komentář na facebookovém profilu k připravovaným sankcím vůči Rusku

 Někteří lidé kritizují připravované zavedení sankcí vůči Rusku jako reakci na uvěznění Alexeje Navalného. Je samozřejmě legitimní, aby tento názor zastávali. Ale jeden z argumentů je přinejmenším podivný. Uvádějí, že Navalnyj je ruský nacionalista.

Jak už jsem se psal jinde, většina Rusů jakéhokoliv politického směru, se kterými jsem jednal, byli obyčejně více či méně nacionalisté, ostatně stejně tak tomu bylo poměrně dlouhou dobu i u nás. Je to taky pochopitelné, je to opravdu převelká země. Ovšem boj za lidská práva je pouze potom věrohodný, pokud se stavím za lidská práva také svého politického protivníka.

I kdyby Alexej Navalnyj byl nacionalista, nikomu to nedává právo nejprve se ho pokusit otrávit a když se to nepodaří, tak ho ihned po vyléčení v zahraničí a dobrovolném návratu do své vlasti zavřít. Musíme se za něj samozřejmě postavit, i když může být jiného politického smýšlení, než s kterým zcela souzníme. Zde nejde o stranický pohled, ale o lidská práva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama