Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.11.2013 9:38:47

Odcházejí pomalu ti, kteří přivedli naši část Evropy ke svobodě

Odcházejí pomalu ti, kteří přivedli naši část Evropy ke svobodě

Karel Schwarzenberg k úmrtí Tadeusze Mazowieckiho.

Tadeusz Mazowiecki byl jedním z nejdůležitějších hybatelů změn v Evropě v roce 1989. Velmi statečný člověk a věrný katolík se stal polským ministerským předsedou poté, co si Solidarita vynutila ústup komunistů od moci. Jeho kromobyčejná moudrost umožnila Polsku hladký přechod k demokracii. Následně pak čestně plnil obrovský úkol v Bosně a Hercegovině. Znal jsem ho čtvrt století, velice jsem si ho vážil a jeho přátelství pro mě bylo velikou ctí. 

Jeho skon připomíná, že bohužel odcházejí pomalu ti, kteří přivedli naši část Evropy ke svobodě. Včerejší obřad ve varšavském Chrámu svatého Jana Křtitele byl velice silný a důstojný. Odešla osobnost, kterou budeme v Evropě postrádat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama