Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2010 11:21:00

Připraveno k pomoci je 1500 našich starostů

Připraveno k pomoci je 1500 našich starostů

TOP 09 kvůli povodním zcela přerušila kampaň ve třech krajích.

TOP 09 zcela přerušila kvůli povodním kampaň v Moravskoslezském, Zlínském a Olomouckém kraji. Bohužel slyšíme smutné zprávy z Moravy a Slezska. Zdá se, že klimatické změny nás přinutí připravit se na mnohem větší výkyvy počasí i u nás. Naše solidarita ovšem patří především občanům v postižených regionech. TOP 09 se rozhodla utlumit volební boj v dotčených oblastech a peníze věnovat občanům postiženým povodní. Sledujeme pozorně dění v povodní postižených oblastech a doufáme, že budeme moci nadále pomáhat.

„Starostové a nezávislí nabízejí kapacitu 1 500 starostů, kteří jsou připraveni na konkrétní žádost technicky, materiálně a finančně pomoci. Kontaktním místem je Celostátní kancelář TOP 09, Újezd 450/40, 118 00 Praha 1," uvedl Petr Gazdík, předseda hnutí Starostové a nezávislí a lídr TOP 09 ve Zlínském kraji. „Omezíme naši kampaň tak, abychom ušetřili minimálně milion korun, které poskytneme na odstranění škod v postižených lokalitách," dodal generální sekretář TOP 09 Václav Kubata.

„Přerušujeme kontaktní kampaň. V současné době je nejdůležitější zajistit pomoc těm, kteří jsou v ohrožení. Jsme připraveni pomoc zprostředkovat i osobně se do ní zapojit," řekla lídryně TOP 09 v Olomouckém kraji Jitka Chalánková. „Volební boj musí jít za tohoto stavu stranou, musíme bojovat s živlem. Jsme připraveni poskytnout pomoc postiženým oblastem, včetně finančních prostředků, které zastavením kampaně ušetříme," uvedl Evžen Uher, předseda TOP 09 ve Zlínském kraji.

„Vzhledem k povodni, která postihla východní část našeho kraje, kampaň TOP 09 z pochopitelných důvodů přerušujeme do doby, než se počasí umoudří a než se nám podaří poskytnout nezbytnou základní pomoc všem postiženým," uvedl lídr TOP 09 v Moravskoslezském kraji Pavol Lukša. Ten se zapojil do boje s povodní v Čeladné, kde je starostou. Všechny síly a prostředky na předvolební kampaň byly přemístěny na pomoc regionu. „Předvolební figuríny a letáky byly vytaženy a dodávka je i s našimi lidmi k dispozici těm, kteří to potřebují," dodal Pavol Lukša. Postižení z Moravskoslezského kraje si mohou od úterního rána vyžádat pomoc na telefonním čísle 596 656 589.

Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama