Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2010 16:38:57

Řeč v Senátu - Zákon o DPH

Řeč v Senátu - Zákon o DPH

Záznam z 1.dne 16.schůze, 05.03.2010

Vážený pane předsedající, slovutný Senátu, nechtěl jsem se dnes přihlásit do debaty, neboť po pravdě řečeno mám hluboké pochopení pro boj odborů. Pocházím z rodiny, která po dlouhá staletí patřila k privilegovaným stavům. Nám se boj o zachování našich privilegií nepodařil. Konečná tečka byla v roce 1918. Blahopřeji tudíž těm kolegům, kterým se to podařilo a kteří svá privilegia úspěšně hájí. Musel jsem se zastat kolegy Kalouska, na kterého bylo útočeno, a bylo řečeno, že to co řekl, byla chyba, ba dokonce zmetek, což je povinnost každého normálního ministra financí, když se snažil, aby před daňovým zákonem byli všichni občané rovni, a všechny příjmy byly stejně zdaněny. To je normální povinnost každého ministra financí. Že se to nepodaří někdy nejen v ČR, ale i v jiných státech, jisté skupiny si to vymáhají pomocí svých lobbingů výjimky, to je mně nechvalně známo, ale nemůžeme to vyčítat ministru financí jako chybu, že o to usiluje.

           
Za druhé: Pozoruhodně se pan kolega Dryml zmiňoval, když přišla řeč na pandury. Když se hovořilo o pandurech, nebyl jsem tady, ale dost jsem o tom četl v posledních dnech v novinách. Nechci to tady rozvádět, ale myslím si, že se stalo kolegům bezpráví. S nákupy pandurů Kalousek neměl co dělat, byly to jiné vlády a jiní zodpovědní. Proč je v této souvislosti zmiňován?

           
Mohu pouze doufat v jednu věc, že se u nás ještě prosadí moudrost zesnulé Marie Terezie a že Panduru, což byl svého času baron Trenk byl na dlouhá léta zavřen na Špilberku. Snad se to i u nás podaří, že ti, kteří zavedli Panduru, aby plundrovali české země, byli také zavřeni. Děkuji mnohokrát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama