Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2016 7:59:38

Republika už pomalu funguje jakožto politická divize koncernu Agrofert

Republika už pomalu funguje jakožto politická divize koncernu Agrofert

Projev na 42. schůzi poslanecké sněmovny 4. března 2016 k novele zákona o veřejných zakázkách:

Pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, pan poslanec Miroslav Kalousek uvedltuto Sněmovnu v omyl, když tvrdil, že pan ministr financí čelí střetu zájmů mezi Ministerstvem financí a koncernem Agrofert. Není to pravda. Dávno tomu bylo. Panu ministru financí se podařilo perfektně sladit zájmy ministerstva se zájmy Agrofertu. Zde už žádný střet neexistuje, prostě republika pomalu funguje jakožto politická divize koncernu Agrofertu. To je za prvé.

Za druhé jsem zjistil, že už jsem opravdu starý člověk. Já si ještě pamatuji ze svého mládí, kdy sociální demokracie měla zájem o to omezit politický vliv miliardářů. Ale to už bylo za mého mládí, dneska už to dávno není. Ale jenom připomínám, že takové doby byly. Děkuji mnohokrát.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama