Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2014 21:45:28

Slovenské prezidentské volby odhalily sklon voličů k „nepolitickým“ osobám

Slovenské prezidentské volby odhalily sklon voličů k „nepolitickým“ osobám

Reakce Karla Schwarzenberga na výsledky prezidentských voleb na Slovensku

K výsledkům prezidentských voleb na Slovensku se dá říci několik věcí.

Volební účast je neradostná. Pokud k volbám hlavy státu přijde padesát procent občanů, ukazuje to, ostatně stejně jako v České republice, únavu lidí politikou.

Výsledky voleb ale také ukazují, že volič má očividně snahu vyvažovat. Poté, co SMER ovládá Slovensko a jeho předseda Fico je poměrně úspěšný premiér, tak lidé ve volbách dali najevo, že nechtějí, aby měl všechnu moc a za hlavu státu zvolili jeho protivníka. Dokazuje to, že lidé nemají rádi, když je moc příliš soustředěna.

A zatřetí, slovenské prezidentské volby – stejně jako loňské parlamentní volby v České republice – odhalily sklon voličů k „nepolitickým“ osobám. Což je samozřejmě hloupost. Jsou to lidé, kteří se prodávají jako nepolitici, ale je třeba si uvědomit, že pokud kandidujete na politický úřad, jste politik.

Novému slovenskému prezidentovi přeji mnoho štěstí. Měl jsem možnost se s ním setkat a považuji ho za schopného a příjemného člověka.

Karel Schwarzenberg

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama