Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2018 13:49:00

Švehla by takové politiky ze svého dvora nejspíš vyhnal karabáčem

Švehla by takové politiky ze svého dvora nejspíš vyhnal karabáčem

Komentář na facebookovém profilu k návrhu prezidenta Zemana na vyznamenání Antonína Švehly

 Prezident Zeman se rozhodl vyznamenat dávno zesnulého ministerského předsedu z dob první republiky Antonína Švehlu. Byl to po Masarykovi nejvýznamnější český politik v meziválečného období. On se tomuto již nemůže nijak bránit, ale vyznamenání od Miloše Zemana, člověka, který vždy stál na straně velkých zemědělských podniků, které ničí české sedláky, který vždy nadržoval Babišovi a jemu podobným, kteří se podílejí na poškozování českého venkova, by nikdy nepřijal. Česká půda je dnes ovládána výrazně menší skupinou lidí, než před pozemkovou reformou, započatou v roce 1919.

Švehla by takové politiky ze svého dvora nejspíše vyhnal karabáčem. Je to opravdu drzost. Umím si představit leckteré tehdejší politiky, kteří aspoň v něčem stáli na straně politiky našeho nynějšího prezidenta. Ale Antonín Švehla byl jeho přesným opakem. Byl to čestný sedlák, který byl ve vedení agrární strany, kterému ležel na srdci zejména český selský stav. Jako jeden z nejvýznamnějších spolupracovníků TGM pomáhal budovat demokracii v Československé republice. Toto vše prezident Zeman spíše bořil a boří.

Antonín Švehla se proti tomu nyní nemůže nijak ohradit, já nicméně považuji tento návrh na vyznamenání za příživnictví na oprávněném věhlasu bývalého ministerského předsedy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama