Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.12.2010 11:26:17

Vítáme ratifikaci smlouvy START

Vítáme ratifikaci smlouvy START

Prohlášení ministra zahraničních věcí ČR Karla Schwarzenberga k ratifikaci nové smlouvy START Senátem USA

Česká republika vítá úspěšnou ratifikaci nové smlouvy START v Senátu Kongresu Spojených států amerických. Implementace této smlouvy podepsané prezidenty Obamou a Medveděvem v Praze dne 8. dubna 2010, posílí strategickou stabilitu ve vztazích mezi Spojenými státy a Ruskem.

Velmi oceňujeme, že Spojené státy tímto vyjádřily svůj závazek budovat nové strategické prostředí založené na vzájemné důvěře, spolupráci, verifikaci a předvídatelnosti.

Vyzýváme zároveň dolní komoru Parlamentu Ruské Federace – Dumu, aby i ona brzy hlasovala o ratifikaci. Urychlený vstup nové smlouvy START v platnost se tak stane výrazem odhodlání obou stran plnit své závazky v souladu s Článkem VI Smlouvy o nešíření a přispěje k úsilí o nešíření jaderných zbraní.

Vyjadřujeme potěšení, že jedna z důležitých součástí jaderné agendy, kterou představil prezident Obama ve svém pražském vystoupení v dubnu 2009, tímto významně pokročila. Ambice vtělené do vize tzv. Pražské agendy vyžadují úsilí v řadě oblastí, včetně nešíření jaderných zbraní a jaderné bezpečnosti, do nichž je Česká republika odhodlána přispět.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama