Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2014 17:07:32

Výroky europoslankyně Grässleové mohou mít nepříjemné důsledky

Výroky europoslankyně Grässleové mohou mít nepříjemné důsledky

Reakce předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga na vyjádření europoslankyně Grässleové o střetu zájmů

Dostali jsme velice vážné varování a já doufám, že vláda i hlava státu budou brát toto varování vážně. Výroky europoslankyně Grässleové o podezření, že se u nás zpronevěřují evropské peníze, je něco, co se stává jen málokdy.

A je nutno si uvědomit, že pokud se to řekne takto veřejně, tak to v brzké době může vést k velmi nepříjemným důsledkům.

My jsme už dříve varovali, že spojení ministerstva financí s jedním z největších podniků v České republice, který navíc podniká v hospodářských odvětvích závislých na dotacích evropských i českých, je opravdu znepokojivé.

Teď vidíme následky. Ve starém Římě se říkalo CAVEANT CONSULES, NE QUID RES PUBLICA DETRIMENTI CAPIAT (Nechť konsulové dbají, aby státneutrpěl nějakou škodu).  Já bych toto dnes rád zopakoval. Protože tohle je něco, čeho jsem se dávno obával.

Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama