Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2021 4:31:00

KSČM k situaci na východě Ukrajiny

KSČM k situaci na východě Ukrajiny

Situace na východě Ukrajiny se překlopila do další fáze hluboké krize, na začátku které byl násilný státní převrat na Majdanu, vyhnání legálně zvoleného prezidenta země a nastolení oligarchicko-fašistického režimu v Kyjevě.

 To vše za vydatného zahraničního vměšování ze strany Spojených států a Evropské unie.

Nakonec, záběry známých politiků, včetně těch českých, defilujících v čele průvodů, jsou stále v živé paměti, stejně jako již zlidovělá hláška vysoké představitelky USA Nulandové, že změna režimu v Kyjevě stála Spojené státy 6 mld. USD. Současná snaha o internacionalizaci občanské války na Ukrajině a její eskalace má za jeden z cílů najít viníka odpovědného za katastrofální situaci, ve které se Ukrajina ocitla, v totálním ekonomickém, sociálním a občanském rozkladu. A tím je, jako nakonec za všechny světové problémy, odpovědné Rusko, jako hlavní cíl této kampaně.

Zákony o dekomunizaci Ukrajiny, trestné odpovědnosti za připomínání ruské historie, zákaz používání ruského jazyka v úředním styku, včetně vymazání jakékoliv zmínky o ruské historii, kultuře v učebních osnovách, perzekuce občanů na základě jejich náboženského nebo politického přesvědčení a jejich názorů, etnické příslušnosti, rehabilitace banderismu, to jsou pravé příčiny a kořeny občanského rozkladu Ukrajiny. Jestli tedy někdo ohrožuje ukrajinskou státnost a teritoriální integritu země, je to nesporně režim v Kyjevě a důsledky jeho politiky. Jedná jako pyroman, zakládající požáry a volající o pomoc při jejich hašení.

Spojené státy a členské země NATO využívají současný ukrajinský režim jako ‚bílého koně‘ v tažení proti Rusku. Cílem má být vylíčení Ruska jako agresora a jeho izolace v mezinárodních organizacích a zabránění dostavby Severního potoku – 2 a také záminka pro militarizaci a prodej zbraní. Jediným řešením v současné situaci jsou Minské dohody, dosažení mírového řešení politickou a diplomatickou cestou, odvrácení hrozby válečného konfliktu pod mezinárodními zárukami. Vyzýváme českou vládu, EU a USA, aby se zdržely zasahování do vnitřních záležitostí Ukrajiny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama