ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2021 14:51:00

Dopis ukrajinskému velvyslanci v ČR

Dopis ukrajinskému velvyslanci v ČR

Konzervativní strana zaslala velvyslanci Ukrajiny v ČR otevřený dopis, vyjadřující podporu Ukrajině, která již řadu let čelí více či méně otevřené, a aktuálně opět narůstající agresi ze strany Ruské federace.

 Jeho excelence Perebyjnis Jevhen

mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Ukrajiny v České republice
Charlese de Gaulla 29
160 00 Praha 6
Česká republika
emb_cz@mfa.gov.ua

Konzervativní strana
Rybná 716/24
110 00 Praha 1
www.konzervativnistrana.cz info@konzervativnistrana.cz

Praha, 15. dubna 2021

Vaše excelence, vážený pane velvyslanče,

dovolte mi prosím jménem členů Konzervativní strany ubezpečit Vás a celou Vaši zemi, že s velkou obavou vnímáme rostoucí agresivitu Ruska a nehodláme k této situaci mlčet. Chceme Vás také ubezpečit, že Vaši zemi podporujeme ve snaze bránit svoji územní celistvost proti násilné agresi ruské strany.

S ohledem na zjevně se stupňující výhrůžky a zvyšující se tlak ze strany Ruské federace hodláme oslovit českou vládu i europoslance, aby využili svého vlivu v rámci evropského společenství a iniciovali návrh na rozšíření seznamu vlivných osob z ruské administrativy a byznysu, jejichž prostředky jsou zatím zmrazeny v evropských bankách, a aby v případě dalšího stupňování ruské agrese vůči Vaší zemi (zejména pokud ruské síly překročí linie stanovené v minských dohodách) byly tyto prostředky okamžitě a nenávratně konfiskovány a převedeny na účet ukrajinské vlády. Stejně tak budeme apelovat na českou vládu, aby se obrátila na našeho spojence - Spolkovou republiku Německo s výzvou, aby v této situaci v zájmu evropské jednoty a solidarity ukončilo výstavbu plynovodu NordStream2.

Hodláme také požádat české orgány, aby, v případě zájmu Vaší země, na půdě NATO iniciovaly co nejrychlejší organizaci a provedení společného vojenského cvičení armád NATO a Ukrajiny na ukrajinském území. Hodláme také žádat okamžité zahájení nadstandardní vojenské spolupráce mezi Ukrajinou a NATO, zahrnující přístup Ukrajiny k relevantním vojenským a zpravodajským informacím souvisejícím s bezpečností a uzemní integritou Vaší země.

Vážený pane velvyslanče, prosíme Vás, abyste vaší vládě, obyvatelům a zejména ženám a mužům ve zbrani, kteří brání nezávislost Vaší země přímo v poli a samozřejmě i jejich rodinám, tlumočil naši podporu, solidaritu, obavy o jejich zdraví a modlitby za jejich životy.

S pozdravem

za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Na vědomí:
Předseda vlády České republiky
Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky
Předseda Senátu Parlamentu České republiky
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky
Ministerstvo obrany České republiky
Velvyslanectví České Republiky v Kyjevě
Poslanci Evropského parlamentu zvolení v České republice
veřejnost, tisk

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama