Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2020 16:47:00

Pozdě, ale přece!

Pozdě, ale přece!

Lidovci hodnotí otevření farmářských trhů od příštího týdne.

 Pozdě, ale přece! Tak hodnotí KDU-ČSL rozhodnutí vlády ve věci otevření farmářských trhů, které zahájí svůj provoz od pondělí 20. dubna. Za dodržování hygienických pravidel bude odpovídat provozovatel. „Podařilo se to i díky našemu tlaku," řekl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Lidovci apelovali na vládu před více než dvěma týdny, aby trhy co nejdříve otevřela. Důvodem byly také četné stížnosti drobných zemědělců a farmářů, kteří mají podstatnou část svých příjmů z prodeje produktů na těchto trzích. V době uzavření se tak řada z nich ocitla v existenčních problémech.

Otevření farmářských trhů doporučovali také hygienici, kteří poukazovali na to, že nakupování na trzích je z hygienického hlediska přívětivější než v supermarketech.

„Farmářské trhy konečně od příštího pondělí budou moci zase fungovat, v logice otevřených hobby marketů pozdě, ale přece. Apeloval jsem na vládu osobně již před více než dvěma týdny," uvedl po oznámení předseda lidovců Marian Jurečka.

„Od pondělí 20. dubna bude konečně možný prodej na farmářských trzích! Myslím, že zrovna tady výška stropu nehrála žádnou roli. Podpora našich podnikatelů a živnostníků je teď důležitější než kdy jindy!" napsal na Twitter předseda senátorského klubu KDU-ČSL Petr Šilar.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama