Kristýna Světlíková

.
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2015 14:30:27

Nesouhlasím s průjezdem amerických vojsk přes naše území

Nesouhlasím s průjezdem amerických vojsk přes naše území

S tímto rozhodnutím české vlády zásadně nesouhlasím a přijímám tento fakt jako ponižující událost pro občany České republiky.

Od roku 2014 sedím za ČSSD v Komisi pro cestovní ruch a zahraniční vztahy Rady města Turnova, ale i přesto, že jsem členkou sociální demokracie, té politické strany, která je v čele české vlády a tudíž rozhodla o průjezdu amerických vojsk přes naše území, tak zásadně nesouhlasím s tímto jejím rozhodnutím, které beru, jako ponižující událost pro občany ČR.

V tuto chvíli si připadám, jako bych nebyla jako Češka rovna americkým občanům. Připadám si, jako bychom byli opravdu pod jejich nadvládou. Připadá mi, jako bychom opět pomalu, ale jistě přicházeli o naši těžce vybojovanou svobodu. Dvacet pět let svobody bylo asi až, až, že? Američané holt vždy ví, kam jít, kde jim budou lézt do, no vy víte kam.

Proč jednou nemůžeme mít také svůj názor a nepapouškovat stále dokola, buď názory a výroky Rusů anebo Američanů? Proč musíme být vždy s jedním z těchto velmocí, proč nemůžeme být někdy také neutrálním státem se svými jasnými názory? Jsme středem Evropy, tak bychom logicky byli, jsme pro ostatní státy důležitým územím. Ptám se tedy, proč nemůžeme vyjednávat také někdy jednou sami za sebe?!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama