Kryštof Kozák

http://www.petprocent.cz
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2017 15:21:30

Proč jsme i na Parlamentních Listech, tzv. "žumpě"

Proč jsme i na Parlamentních Listech, tzv. "žumpě"

Být na Parlamentních Listech je politicky hodně ožehavé, a je proto dobré vysvětlit, co tím vlastně sledujeme. Rozhodně nechceme naší přítomností legitimizovat šíření lží a nenávisti, které na tomto webu často probíhá.

Nejsilnější námitkou proti profilu strany na Parlamentních Listech je to, že tím v podstatě legitimizujeme existenci tohoto webu. 

Nejsilnější námitkou proti existenci tohoto webu je, že se na něm objevují příspěvky, které jsou v podstatě trestné. 

Kdyby byla Policie ČR co k čemu, tak řada přispěvatelů má vážné problémy: podněcování k rasové nenávisti, podněcování k náboženské nenávisti, popírání holocaustu nebo opakované výzvy k trestné činnosti jsou podle zákona trestné.  

Další námitkou proti Parlamentním Listům byla legitimizace nesmyslných a dávno vyvrácených konspiračních teorií či úmyslně zmanipulovaných zpráv vypouštěných přáteli Vladimíra Putina. Čím více lidí tyto informace čte, tím hůř. 

Přesto si myslím, že profil strany právě na Parlamentních listech není chybou. Proč? 

Parlamentní listy pokud vím nijak necenzurují svůj obsah. Je to pouze technologická politická platforma, která se bohužel naplnila spoustou lží a nenávistí. Proč? 

Protože je to určité zrcadlo doby, řada lidí je hodně naštvaná a řada lidí šíří do světa lži, ať už pro peníze nebo z neznalosti. 

Budeme se tedy v tomto prostoru snažit bojovat proti šíření nenávisti a vyvracet nepodložené konspirační „teorie“. Budeme také upozorňovat na cíleně šířené dezinformace, ať už pochází od extrémní pravice nebo od přátel Vladimíra Putina či Donalda Trumpa. Jsme strana zaměřená na vzdělávání, a vzdělávání je i metodou naší politické práce. 

Budu rád, když se k tomuto příspěvku vyjádří členové strany, kteří s tímto postupem nesouhlasí. Pokud mne přesvědčí, že je to další politická chyba, tak svůj profil zde rád smažu. Těším se na konstruktivní diskusi.

Díky za pozornost. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama