Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2019 19:34:00

Muzeum ušetří za externí prostory, které si pronajímalo

Muzeum ušetří za externí prostory, které si pronajímalo

Na první jarní pátek se pracovníci Muzea Komenského v Přerově těšili jako nikdy. Olomoucký kraj totiž historikům a archeologům 22. března předal nově opravenou budovu depozitáře. Modernizace stavby vyšla na dvaapadesát miliónů korun.

 „Nový depozitář umožní nejen přehlednější třídění sbírkových předmětů, ale nabídne také prostor pro pracoviště archeologa a badatelnu. Muzeum navíc ušetří peníze za externí prostory, které si kvůli nedostatku vlastního místa pronajímalo,“ vysvětlil přínos projektu hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Rekonstrukce budovy depozitáře začala v květnu 2017. Technicky náročné bylo zesílení všech stropů ocelovou konstrukcí, aby podlahy zátěž historických sbírek unesly. Stavba získala rovněž nové rozvody elektřiny, okna, dodatečnou izolaci a sanační omítky.

  „Většinu výdajů na rekonstrukci pokryje dotace z operačního programu ve výši třiačtyřicet miliónů korun,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast kultury Petr Vrána.

Depozitář se už začal plnit historickými kousky. Jde o mravenčí práci – muzejníci totiž musí přemístit tisíce vzácných sbírkových předmětů, zkontrolovat jejich stav a provést evidenci. Se stěhováním chtějí skončit v květnu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama