Ladislav Okleštěk

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2019 11:17:00

Na výměnu starých topidel máme připraveno zhruba 179 miliónů korun

Na výměnu starých topidel máme připraveno zhruba 179 miliónů korun

Hejtmanství spustilo třetí vlnu kotlíkových dotací. Během hodiny přišlo přes 2600 žádostí.

Třetí a možná poslední vlnu kotlíkových dotací spustil v úterý 4. června Olomoucký kraj. Příjem elektronických žádostí začal přesně v deset hodin dopoledne. V průběhu první hodiny zaevidovali úředníci 2672 žádostí.

„S velkým zájmem se setkaly už první dvě vlny kotlíkových dotací a třetí je na tom velmi podobně. Těší mě, že lidem není lhostejné, v jakém životním prostředí žijí a chtějí to změnit k lepšímu. Na výměnu starých topidel máme připraveno zhruba 179 miliónů korun,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Zájemci si mohou pomocí kotlíkových dotací vyměnit starý spotřebič s ručním přikládáním za kotel spalující biomasu, plyn nebo si koupit tepelné čerpadlo.

Podání žádostí probíhá stejně jako při druhé vlně kotlíkových dotací prostřednictvím elektronického formuláře. Ten je dostupný na webu kraje ZDE.

„Spolu s podmínkami dotačního programu najdou lidé na krajském webu i elektronický formulář žádosti a další vzory dokumentů, které je potřeba doložit. Každý zájemce o dotaci si tedy může formulář sám vyplnit a získat tak unikátní kód, který je potřeba k samotné elektronické evidenci žádosti,“ doplnil náměstek hejtmana Pavel Šoltys.

Žádosti budou seřazeny podle data a času jejich zaevidování a v tomto pořadí budou následně hodnoceny a předkládány Radě Olomouckého kraje ke schválení. Do deseti pracovních dnů od elektronické evidence je nutné žádost i potřebné přílohy doložit na krajský úřad v listinné podobě.

„Letošní vlna kotlíkových dotací je prezentována jako poslední, a z toho důvodu očekáváme velký zájem ze strany občanů. A to i přesto, že už není možné získat dotaci na pořízení kotlů spalujících kromě biomasy i uhlí,“ podotkl náměstek Šoltys.

Domácnosti, které stále ještě topí v kotlích na tuhá paliva první a druhé emisní třídy, by neměly s výměnou otálet. Od září roku 2022 bude provoz těchto kotlů zcela zakázán, navíc výhodnější podmínky pro jejich výměnu už nebudou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama