ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2016 14:31:00

Ministryně práce Marksová lže v přímém přenosu a ani se nezačervená

Ministryně práce Marksová lže v přímém přenosu a ani se nezačervená

Ministryně Marksová v otázce minimální mzdy pro osoby se zdravotním postižením dlouho nic nedělala.

 Teď začala tím, že hledá viníky své nečinnosti, ačkoliv je ve svém úřadu více jak dva roky, a za tuto dobu už mohla mnohokrát minimální mzdu pro OZP narovnat. Jak je ale tradicí u této vlády, svádí vinu na tu předchozí. Byla to pravicová vláda vedená ODS, která srovnala minimální mzdu pro OZP do výše běžné minimální mzdy.

První zvýšení minimální mzdy přišlo za Rusnokovy vlády, která ale nezvýšila minimální mzdu pro zaměstnance se zdravotním postižením. Byla to právě ministryně Marksová, která zcela vědomě a po dohodě se zástupci zdravotně postižených stanovila, že se minimální mzda pro OZP bude navyšovat postupně. Udělala tak jasné rozdíly mezi zdravými a zdravotně postiženými zaměstnanci. Nyní se tváří, jak ji situace zaskočila a musí ji urgentně řešit.

Vždy jsem zastávala názor, že pokud už musíme mít minimální mzdu, pak by měla být pro všechny stejná bez ohledu na zdravotní postižení. Oni totiž lidé s handicapem pracují na základě stejných pracovněprávních předpisů jako zdraví zaměstnanci. Má se na ně tedy jednoznačně vztahovat stejná minimální mzda.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama