Lenka Procházková

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.09.2012 10:16:21 - kathe

Dobrý den, paní (nebo slečno) Kathe,

Dobrý den, shlédla jsem Vaší galerii, psí-odpoledne. mohu se zeptat, co to bylo za akci a kde se konala? A vy máte také pejska? Poslední dotaz by pak směřoval k novele občanského zákoníku, kdy sice psi, resp. zvířata, již nejsou považováni za věc, přesto se podle mnohých jejich postavení zhoršuje. Problém podle nich mimo jiné spočívá v tom, že se ze zákona úplně vytrácí, kdo bude nadále financovat útulky pro opuštěná a ztracená zvířata. Jak se na problém díváte Vy? Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2012 0:01:40 - Lenka Procházková
Současně jsem se seznamovala s místními pejskaři v rámci své kontaktní volební kampaně. Já sama jsem posledního psa - černou kokršpanělku Báru, pochovala na psím hřbitově před několika lety. Byla mi kamarádkou skoro jedenáct roků a mohla tu možná ještě být, ale bohužel snědla něco otráveného u kontejneru v Bratislavě. Nešlo ji zachránit a tehdy to byly nejsmutnější Vánoce mého života. Pořád na ni denně myslím a nedokážu ji nahradit jiným psíkem. Tvrdí se, že lidé se dělí na chovatele koček a chovatele psů a že prý ti, co mají kočky, víc uznávají svobodu a sebevědomí zvířete. No, asi je to složitější. Jeden můj známý kdysi Báře řekl: "Ty ses chtěla narodit jako člověk, viď. A skoro se to povedlo." Měla nádherné tmavohnědé oči a úžasnou schopnost rozpoznat mou náladu. Vždycky poznala, že mě něco trápí a dávala mi najevo, že se mnou soucítí. Když jsem před lety psala román o Ježíšovi (Beránek), začlenila jsem ji do příběhu, takže svou stopu tady zanechala.
K Vaší další otázce. Ten zákon si pročtu, ale už teď můžu říct, že dle mého názoru by stát měl legislativně podpořit péči o zvířata v útulcích. Například daňovým zvýhodněním sponzorů. Jedna z mých kamarárek, žijící v Německu, pravidelně podporuje nějaký útulek na Slovensku, kde jsou ovšem i tzv. hospodářská zvířata. Jednu kozu dokonce dala operovat, aby jí prodloužila život. Takoví lidé mi připadají jako z jiné planety... Nedávno jsem byla na návštěvě u jednoho čtenáře z venkova a ten mi ukazoval ohradu, kde nějaký podnikatel chová koně. Bylo vedro, slunce pálilo a neměli tam ani strom, natož stříšku. Stáli v houfu uprostřed vyprahlé pláně a když jsme na ně za ohradou volali a chtěli jim dát aspoň chleba, neodvážili se přiblížit. Takové zacházení se zvířaty mě drtí.  Promiňte, že jsem tak odbočila, ale ten záitek mě pořád pronásleduje. Zdravím Vás a děkuji za dopis!
 
Lenka Procházková