Leo Luzar

  • Ostrava-Jih
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.01.2019 12:45:04 - krrissus

Přeji pěkný večer pane poslanče.

Současný nárůst platů a současné zdražování, např. energií o deset %, vede i ke znehodnocování koruny. Rozevírají se tím také nůžky mezi platy a důchody. Průměrné důchody z padesáti procent k průměrnému platu klesly už pod čtyřicet procent a v některých okresech na třicet pět procent průměrného platu. Z HDP v západních zemích jde na důchody 9% v Česku je to jen 7%. Srovnání českých důchodů a důchodů rakouských je přímo propastné. Poslanci vědí co je inflace a proto si přidali 9% k platu, což dnes činí výši průměrného důchodu v některých okresech. Není nejvyšší čas na to, aby se i tato otázka řešila v parlamentě? 26.1.2019 21.30

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2019 20:28:11 - Leo Luzar
 Dobrý den, situace seniorů vyžaduje určitě zásahy ze strany státu a není doufám nikomu lhostejná. Vámi popisovaný rozdíl je ještě markantnější u tak zvaných starodůchodců a KSČM stále vyvíjí iniciativu pomoci této nejvíce ohrožené skupině seniorů. Politický program komunistické strany na seniory myslí a děláme vše pro co nejdůstojnější  postavení a materiální zabezpečení těchto seniorů. Bohužel výsledek posledních voleb nás výrazně oslabil a tak zůstaly oslabeny i požadavky důstojného života občanů, kteří celý život poctivě pracovali.