Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 13:56:32

Aktéři kauzy OKD musí být potrestáni

Aktéři kauzy OKD musí být potrestáni

V poslední době se objevují polemiky o tom, zda je dobré podpořit po propuštění horníky z OKD. Zda by toto nemělo platit i pro doly na Mostecku, zda by takovouto podporu nepotřebovali zemědělci či jiní propuštění ze svých profesí.

Beze sporu ano. Cíl bude zřejmě jednoduchý, postavit občany proti sobě. Tak trochu se dá říct, že tyto názory se náramně hodí Bakalovi a jeho věrným. Zpochybňují nároky těch, kteří pro něj v podzemí dřeli za nijak přemrštěné platy, v nejistém prostředí, se zdravotními následky. Jen těžko tito lidé, na kterých jsou závislé celé rodiny, budou hledat práci na povrchu. Možná by bylo dobré se zamyslet, jak do budoucna zabránit tomu, co České republice způsobil rádoby podnikatel Bakala. Nastolit takové zákony, které by umožňovaly tyto tuneláře postihnout i v zahraničí, byť třeba po mnoho letech. Dá se říct, že Bakala si svých miliard doslova v zahraničí nadužívá. Česká vláda měla udělat vše pro to, aby bylo toto nehorázné rozkrádání vyšetřeno a všichni, kteří na něm měli sebemenší účast, voláni k zodpovědnosti. V případě rušení činnosti ostravských dolů nebudou postiženi pouze horníci, ale i lidé v profesích na ně navázaných, a tak konečné číslo lidí bez práce může být o mnoho vyšší, než je současný předpoklad.


Ludvík Šulda, kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama