Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2020 16:40:52

Blíží se konec byznysu s vodou na Šumpersku?

Blíží se konec byznysu s vodou na Šumpersku?

Po dvaceti letech, co francouzští vlastníci ovládli provozní vodohospodářskou společnost obchodující na Šumpersku s vodou, se naskýtá těmto obcím, vč. samotného Šumperku možnost získat tuto provozní soustavu zpět pod svá křídla a ušetřit tak...

... stamiliony korun. Na mnoha místech v republice došlo především v 90. letech 20. století k odprodeji lukrativních vodohospodářských soustav zahraničním společnostem, v českých pak zůstaly občas pouze vodovodní sítě, které žádný zisk negenerují.  Vznikl tak „byznys s vodou“, nepředstavitelné to slovní spojení, ale bohužel stále realita. Voda je základní lidskou surovinou a nesmí tak být žádným výnosným byznysem pro nikoho, ale stalo se. Toto byl i případ Šumperska. Nyní se situace očividně obrátila, francouzské společnosti Suez Ondeo vyprší příští rok dvacetileté smlouva, a tak již nyní nabízí společnosti Vodohospodářské zařízení vlastněné samosprávami Šumperska k odkupu jimi vlastněný podnik. Pevně věřím, že se akcionáři Vodohospodářského zařízení odhodlají k odkupu. Pro tyto účely, jsou díky tlaku KSČM vyhrazeny ve státním rozpočtu finanční prostředky. KSČM dlouhodobě prosazuje, aby voda jako strategická surovina byla v českých rukou, a toto je jedna z prvních možností, jak jí do českých rukou opět vrátit. A začít tak likvidovat „byznys s vodou“. Je však na zamyšlení, proč vůbec byla před dvaceti roky tato provozní soustava prodána a obce na Šumpersku se tak vzdaly kontroly nad ní a umožnily nejen nekontrolovatelné zvyšování cen, ale i odtékání zisků do zahraničí.

                                               Ludvík Šulda, vedoucí kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama