ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2019 12:18:00

Premiér nedokázal objasnit, proč materiál o zpoplatnění silnic nebyl projednán

Premiér nedokázal objasnit, proč materiál o zpoplatnění silnic nebyl projednán

Premiér Andrej Babiš nemá ve zvyku chodit do Sněmovny v době interpelací, kdy musí odpovídat na dotazy poslanců. Tímto způsobem se už několikrát vyhnul kritice za postoj vlády ke zpoplatnění silnice I/20, která vede Plzeňským a Jihočeským krajem.

 Piráti již dlouhodobě upozorňují na to, že se kvůli zpoplatnění přesune doprava na silnici I/22, v jejíž těsné blízkosti žije čtyřicet tisíc občanů.

„Premiérovi jsem předal podepsané prohlášení zástupců jihočeských a plzeňských obcí, které jednoznačně odmítá plánované změny,” uvádí pirátský poslanec Lukáš Kolářík a dále říká: „Dále jsem se ptal, na základě čeho se Ministerstvo dopravy rozhodlo zpoplatnit právě silnici první třídy I/20. Odpověď jsem ale nedostal.”

Andrej Babiš nadále vysvětloval, že zpoplatnění 900 kilometrů silnic byla kompromisní varianta vyjednaná při soutěžení nového tendru na mýto. O způsobu výběru konkrétních tras však nepadlo ani slovo. Stejně tak nedokázal objasnit, proč byl materiál o zpoplatnění již dvakrát zařazen na program jednání vlády, ale neprojednán.

„Situaci budeme nadále řešit s ministrem dopravy. Navrhujeme, ať se pro kamionovou dopravu zpoplatní buďto obě silnice, nebo žádná. Měli by o tom rozhodnout zástupci obou krajů na základě memoranda uzavřeného s vládou. Jedná se o problém s tak závažnými důsledky,že by na to měl premiér dohlédnout osobně,” uzavírá Kolářík.

Celou interpelaci si můžete přehrát ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama