MUDr. Alena Dernerová

  • BPP
  • Ústecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2020 11:09:52 - JItka Žídková

Porody a WHO

Dobrý den, děkuji za odpověď. Nestačilo by, kdyby zdravotníci měli dostatek ochranných pomůcek? Protože i podle Prymuly je zákaz nadbytečný. Vždyť s otcem žena sdílí domácnost, často ji veze i k porodu-na vrátnici nemocnice. A třeba hlavně u komplikovaného porodu může být otec ženě oporou nebo po něm. Vím, o čem mluvím. První dítě mi po porodu vzali a převezli do jiné nemocnice, aby ho zachránili, což se jim povedlo, ale bylo mi tehdy hodně mizerně a bez pomoci manžela bych to zřejmě nezvládla. A druhá věc. Co si myslíte o WHO? Ta totiž v poslední době dává jiná doporučení než ministerstvo zdravotnictví. Jakou váhu má tato organizace? Zasedají a rozhodují v ní odborníci nebo kdo? Děkuji za Vaši ochotu odpovídat a závidím vám, že při procházkách nikoho nepotkáváte. To já v přírodě potkávám víc lidí než kdy jindy. Jitka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2020 15:08:52 - MUDr. Alena Dernerová
Dobrý den,

musím trvat na své původní odpovědi.Chápu, že pro řadu žen je manžel při porodu velkou oporou, ale v současné situaci je to nevhodné.

Navíc soud rozhodl, že u porodu může být otec v případě hendikepované ženy, nebo v případě, že žena neumí česky.

WHO bohužel dává informace, které posléze mění. Jsou tam nejspíše politické tlaky a nikoli zdravotnické. Zajímavé je sledovat, jak takřka všechny země na západ od nás včetně USA infekci bagatelizovaly a k tvrdším opatřením přistoupily, až když bylo pozdě. Diskuze kolem nošení roušek je nesmyslná, roušky jednoznačně chrání.  

Alena Dernerová